Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALARLA ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın danışmanı Necati Saraç’ın eşi eski HDP’li Birsen Temir Saraç, CHP Kadın Kolları Genel Başkan adaylığından zehir zemberek sözler sarf ederek geri çekildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı

.  CHP Kadın Kolları Kurultayına, Genel Merkezin müdahale ettiğini ima eden Saraç, seçimi kazanan CHP Osmaniye Milletvekili Adayı Asu Kaya’yı sert sözlerle eleştirip Aylin Nazlıkaya lehine adaylıktan çekildi.  Saraç, “Biz burada CHP erkek kolu seçimi yapmıyoruz. O yüzden CHP’de birçok erkekler buna çok heveslenmiş olmalı ki çok istiyorlarsa bizler daha sonra onlara erkek kolu kurabiliriz. Kadınların seçimine karışmasınlar” dedi. Balıkesir’de yerel seçim sürecinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın organizasyonlarında sunuculuk yapan, Başkan Akın’ın danışmanlarından Necati Saraç’ın eşi, eski HDP’li Birsen Temir Saraç CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı yarışında seçim sürecinde yaşananlara zehir zemberek sözlerle eleştirip adaylıktan çekildi. CHP Genel Merkezi tarafından destek verildiği iddia edilen Osmaniye Milletvekili Asu Kaya üzerinden Kurultay yarışını eleştiren Birsen Temir Saraç, Kurultay’da mevcut Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıkaya lehine adaylıktan geri çekildi. Seçimlere müdahale edildiğini ileri süren Saraç, “Biz burada CHP erkek kolu seçimi yapmıyoruz. O yüzden CHP’ye birçok erkekler buna çok heveslenmiş olmalı ki çok istiyorlarsa bizler daha sonra onlara erkek kolu kurabiliriz. Kadınların seçimine karışmasınlar” diye konuştu.

“KADINLARIN SEÇİME KARIŞMASINLAR!”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka lehine adaylıktan çekilen Birsen Temir Saraç, kurultayda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ben kimsenin arkasına saklanmadım. Siz de saklanmayacaksınız. Erkeklerin ayak izlerine basmayı reddediyorum, Bu pilav daha çok su kaldırır. Bu kazan daha çok su kaldırır. Daha seçim bitmedi, sonra kutlama yaparsınız. Asu Hanım ben sizi dinleyeceğim. Siz de beni dinleyin. Asu Hanım dinleyeceksin. Size bilerek kötü davranıyorum. Çünkü milletvekilisiniz, kırmızı plakalı araban var” diyerek, “Sen o gün Osmaniye’deydin, senin kanalların patlamış, sel su içinde sen daha buralarda adaylık kovalıyorsun. Vekilliğe kim bakacak? Arkadaşlar ben kimseden yana değilim. Bugün yeni bir tarih başlatalım diyorum. Bugün burada yeni bir kadın hikayesi yazmazsak bizden hiçbir şey olmayacak” şeklinde konuştu.

BEN KİMSENİN ARKASINA SAKLANMADIM”

CHP Kadın Kolları Kurultayı’nda erkek siyasetçilerin seçime müdahale ettiğini ileri süren Saraç “Değişim, dönüşüm derken hakla, hakkaniyetle, adaletle başlatmazsak bugün bizden bir şey olmaz. Biz Galatasaray-Fenerbahçe maçı yapmıyoruz. Aylin Hanım’ı da bir sürü eleştirdim. Bugün sadece erkeklerin arkasına saklanarak öyle aday olunmaz. İktidara yürüyen partide erkekler kadınları seçemez. Ben ODTÜ duvarında devrim yazan ODTÜ’lüyüm. O Sinan’ların, Mahir’lerin, Deniz’lerin çizdiği yolda geliyorum. O gelenekten geliyorum. Ben sosyal demokratım, ben Kemalistim, ben solcuyum. Solda kalmaya devam edeceğim. İktidara yürüyen partide erkekler kadınları seçemez. Ben kimsenin arkasına saklanmadım. Siz de saklanmayacaksınız. Erkeklerin ayak izlerine basmayı reddediyorum. Aylin Nazlıaka lehine çekiliyoruz. Yola devam” ifadelerini kullandı.

TEMİZ SİYASET ÇAĞRISI YAPTI!

CHP içerisinde temiz siyaset çağrısında bulunan Saraç, “Burada hiç kimse taraf değil. Hepimiz CHP çatısı altındayız. Bir an evvel demokrasi çağrısı yapıyorum, temiz siyaset çağrısı yapıyorum. Biz bunu yapmazsak doğmamış kız çocuklarının hakkını korumak Hindistan’daki gibi bir pembe çeteye kalacaktır diye düşünüyorum. Ben onlara atıf yaparak pembe rengi seçmiştim, tabanın isteğiyle birleştik. Delegasyon istedi. Ben bundan dolayı saygı duydum. Ben Aylin Nazlıaka’yı çok eleştirdim. Eleştirmeye devam ettim ama ben saygı da duyuyorum yaptığı işe. Yeter ki kadınlar için hep birlikte bir şeyler yapalım. Hindistan, Afganistan modeline doğru gidiyoruz.  Herkes kendine gelmeli, kadınların bir tanesi için sırt olmasınlar bütün kadınlar için sırt olmaya davet ediyorum.”