Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

CHP’NİN GENÇLERİ PARTİDEN KOPUYOR

CHP Karesi’de Mesut Akbıyık’ın belediye başkan adayı gösterilmesi partide deprem etkisi yarattı. Akbıyık tercihi nedeniyle CHP’de üst üste istifalar yaşanırken, partinin geleceği olan gençler de istifa furyasına katıldı. İl Gençlik Kolları eski Başkanı ve üç dönem parti yöneticiliği yapan Gökhan Karcı ve Balıkesir’deki en genç parti yöneticisi Melis Kalaycı Mesut Akbıyık isminin açıklanması sonrasında CHP’den istifa eden ilk isimler oldu.

CHP Karesi’de Mesut Akbıyık’ın

CHP Karesi’de AK Partili Mesut Akbıyık’ı belediye başkan adayı gösterilmesi sonrasında partinin geleceği gençler CHP’den istifa etmeye başladı. Son üç Karesi İlçe yönetiminde yer alan ve bir dönem İl Gençlik Kolları Başkanlığı da yapan Gökhan Karcı ile 18 yaşında parti yönetiminde yer alan Melis Kalaycı CHP’den kopan ilk isimler oldu.  Gökhan Karcı, partinin her geçen gün daha da sağa kaydığını belirtip; “Temel sebep CHP’nin her geçen gün daha da sağcılaşmasıdır. Her şeyden öte ortada parti denilecek bir ideoloji kalmadığını görüyorum, sadece koltuklarını ve rantlarını korumak için her yolu mübah gören bir güruhun kavgası var. Kafamı yastığa rahat koymak, yarın çocuklarımın gözlerine acı dolu gözlerle bakmamak, bu çirkin gidişin bir payı olmamak, muhafazakarlaşan CHP ile birlikte egemenlerin değirmenine dolaylı da olsa su taşımamak için istifa ediyorum. Çok küçük yaşlarımdan beri içinde bulunduğum, büyük hayallerle mensubu olduğum, reşit olduğum yaştan beri 11 yıllık üyesi olduğum, sokak sokak mücadele ettiğim, kavgasını ettiğim, mahkemelerde yargılandığım, İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı İl Gençlik Kolları Başkanlığı üç dönem İlçe Yöneticiliği, Gençlik Kolları Genel Merkezi listelerinde görev yapmış olduğum, bana çok sayıda güzel insanla rastlaşma, tanışma imkanı sunan Cumhuriyet Halk Partisi’nden bugün itibari ile istifa ediyorum.

“KENDİME ZÜL SAYARIM”

CHP’nin sosyal demokrat çizgisinden uzaklaştığını belirten Karcı, “Listelerinde AKP ve cemaat artıklarının bulunduğu ve bu kişilerin eller patlarcasına alkışlarla karşılandığı yerde durmayı kendime zül sayarım. Kalıp mücadele etmeliyiz gibi süslü kelimelere olan inancımı yitirdim, kalırsak çark birileri adına hep dönüyor.

Sözü fazla uzatmadan, kafamı yastığa rahat koymak, yarın çocuklarımın gözlerine acı dolu gözlerle bakmamak, bu çirkin gidişin bir payı olmamak, muhafazakarlaşan CHP ile birlikte egemenlerin değirmenine dolaylı da olsa su taşımamak için istifa ediyorum.”

KALAYCI: “SİZE İYİ MÜCADELELER DİLERİM”

CHP Karesi’de 18 yaşında ilçe yönetimine girerek dikkatleri üzerine çeken Melis Kalaycı da Mesut Akbıyık kararı sonrasında partiden istifa etti. Kalaycı, “Biz gençlere mücadeleyi bırakmayın diyen büyüklerimin, bulunduğumuz noktada 20’li yaşlarında olup gelecek kaygısı yaşamadıklarını hayat kurma mücadelelerini çoktan aştıklarını hatırlatmak isterim. Tüm pislikleri içine çeken ve bunu gayet normal karşılayan bir yapı için de tüm bu şartlar altında mücadele etmek boşa kürek sallamak olacaktır. Size iyi mücadeleler dilerim” dedi.