Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

KÖYBAŞI: “ÇİFTÇİLERİMİZ BÜYÜK ZORLUKLAR YAŞIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, ülke genelindeki çiftçilerin karşılaştığı problemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Çiftçilerimizin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Köybaşı, iki yıl ekilemeyen arazilere el koyulmasına çanak tutan düzenlemeye tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Artan üretim maaliyetleri karşısında düşük alım fiyatları çiftçilerimizi derin yoksulluk ile boğuşur hale getirmiş icar, tohum, gübre mazot ile boğuşan, bunun yanında satamadıkları ürünler nedeniyle perişan olan çiftçilerimizin tarlalarına rızaları dışında el konularak kiralama yönetmeliği çıkarılmıştır.
Köybaşı, “Son dönemdeki yasal düzenlemeler ile birlikte, çiftçilerimizin tarlalarının ellerinden alınacağını görüyoruz. İki yıl boyunca ekilemeyen araziler üzerindeki hakların gasp edilmesi ve bu arazilerin kimlere verileceğine dair belirsizlikler, karşı karşıya kaldığımız ciddi bir sorun. Tarım alanındaki yetersiz destekler yüzünden çiftçiler üretim yapamıyor. Zamanında gereken destekler sağlanmış olsaydı, çiftçilerimiz yüklerini hafifletebilir ve tarlalarını daha verimli kullanabilirlerdi.

ÜRETİM SORUNLARININ KAYNAĞI İKTİDAR
Köybaşı, üretim maliyetlerinin artması sebebiyle çiftçilerin zor durumda kaldığını belirterek, “Bu durumlardan en büyük etkiyi çiftçilerimiz görüyor. Ancak sorumlusu ne yazık ki çiftçilerimiz değil mevcut AKP iktidarıdır. Çiftçilerimize verilmesi gereken destekler ithalat yoluyla yabancı ülke çiftçilerine aktarılmıştır.Ancak İktidar yapılacak destekler ile üretimi artırarak çiftçimiz kalkındırılacağına , artan maliyetler nedeniyle ekemediği tarlasına devlet olarak rızası dışında el koyarak dilediğine kiraya verip köylüyü çiftçiyi tamamen bitirip yok etmeyi planlanmıştır. Yapılan düzenleme tamda budur. “dedi

HAKLARIN TEMİNATI OLMAK GEREKİYOR
Başkan Köybaşı, çiftçilerin emeklerinin ve haklarının göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekerek: “Çiftçilerimizin alnının teri ve mücadeleleri asla göz ardı edilemez. Yanlış uygulamalara acilen son verilmesi gerekiyor. Çiftçilerimizin hak ettiği değer ve huzuru sağlamak için gereken adımların bir an önce atılması şart” dedi. Ayrıca, artan çiftçi eylemlerinin son derece haklı olduğunu ifade ederek, bu mücadelede çiftçilerin yanında olduklarını vurguladı.

DAYANIŞMA İÇİN HAZIRIZ
Köybaşı, “Çiftçilerimiz şu an zorlu bir süreçten geçiyor. Para kazanamayan çiftçilerimiz, tüm tarımsal ürünlerde büyük zararlar yaşıyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çiftçilerimizin haklarını savunmak ve onlara gereken desteği sağlamak için elimizden geleni yapacağız, daha önce de söylediğim gibi bu koşullar altında çiftçimizin ekmek parası, ailelerin geleceği tehlikeye girmiştir. AKP iktidarı tarafından çıkarılan bu yönetmelikle çiftçilerimizin tarlaları da ellerinden alınarak rıza dışında birilerine kiraya verilecek olan bu düzenleme köylüyü çiftçiyi tamamen bitirip yok etme yönetmeliğidir .
Biz, CHP olarak her zaman çiftçimizin yanında olacağız. Onların sorunları, bizim sorunlarımızdır” ifadelerini kullandı.