Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

“MUHTARLAR, DEVLETİN VATANDAŞA DOKUNAN EN SICAK ELİ”

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili

Canbey, mesajında muhtarların devlet ile vatandaş arasındaki en önemli temas noktası olduğunu vurgularken, AK Parti hükümetleri döneminde muhtarlara yönelik yapılan çalışmalara dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, 2015 yılında ilk kez kutlanmaya başlanan Muhtarlar Günü’nün, 50 binin üzerinde köy ve mahalle muhtarının hayat standartlarının yükseltilmesi ve devletle olan iletişimlerinin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Canbey, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düzenli olarak muhtarlarla bir araya gelerek vatandaşlar ile devletin en üst kademeleri arasında güçlü bir köprü kurduğunu ifade etti.

“MUHTARLARIN GÖREVLERİNİ DAHA ETKİN YAPMALARI SAĞLANMIŞTIR”

Canbey, muhtar maaşlarının 2002 yılında 97 TL iken 175 kat artarak asgari ücret seviyesine çıkarıldığını, Muhtar Bilgi Sistemi’nin devreye alındığını, büyükşehir belediyeleri ve ilçe belediyelerinde muhtarlarla ilgili özel birimlerin kurulduğunu, muhtarlık binalarının ise modernize edildiğini belirtti. “Bu adımlar, taşradaki en temel yapı taşı olan muhtarlarımızın görevlerini daha etkin şekilde yapmalarını sağlamıştır.” dedi. Mesajında ayrıca, “Bu vesileyle, aziz milletimize hizmet ederken şehit düşen muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, başta Balıkesir’imizdeki muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü yürekten kutluyorum” ifadelerine yer verdi.