Kongre süreci devam eden Emek Partisi, Balıkesir İl Kongresi’ni gerçekleştirdi. “İşçi sınıfı kazanacak, halklar kazanacak” mesajı verilen kongrede İl Başkanlığı görevine Cemil Tosunoğlu seçildi.

Divan kuruluna Aytekin Bulut, Fikriye Yadırgı ve Meral Tufan’ın seçildiği kongrede bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm yolunda yaşamını yitirenler adına saygı duruşunda bulunuldu. EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’ın kongreye gönderdiği mesaj alkışlarla karşılandı. Ardından EMEP GYK Üyesi Nuray Sancar konuşma yaptı.

SANCAR: İSRAİL İLE İLİŞKİLER SÜRÜYOR, CİDDİYE ALINIR BİR ADIM ATILMIYOR
Emperyalistler arası çelişki ve çatışmaların arttığı, paylaşım mücadelesinin ve savaşların yaşandığı bir dönemden geçildiğine işaret eden Sancar, Filistin’e yönelik İsrail saldırısına ve soykırım düzeyindeki katliamlara tüm kapitalist dünyanın seyirci kaldığını vurguladı. Dünya işçi sınıfı ve halklarının ise işgal ve kıyıma her yerden ses yükselttiğini belirtti. Türkiye’de de tek adam rejiminin kürsüden yüksek dozda kınama mesajları verirken İsrail ile her türlü diplomatik ve ticari ilişkilerini sürdürdüğünü ifade eden Sancar, rejimin içeriye yönelik ajitasyon ve dinci milliyetçi bir söylemin ötesinde ciddiye alınır bir adım atmadığını belirtti. Muhafazakar kesimin kola dökme, Starbucks’ı protesto etme şeklinde eylemler yaptığını anımsatan Sancar, ancak İsrail’i durduracak güçlü bir tepkinin ortaya çıkmadığını söyledi. Çalışma raporu ve mali raporun sunumunun ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimlerde İl Başkanlığına Cemil Tosunoğlu seçildi.