Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

SUBAŞI’NDAN NEPOTİZM VE KRONİZM UYARISI

AK Parti 27.dönem Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, yaklaşan kongre süreçleri öncesinde nepotizm ve kronizm uyarısında bulundu.

AK Parti 27.dönem Balıkesir

AK Parti kongrelerinde partiyi bekleyen tehlikenin nepotizm ve kronizm olduğunu ifade eden 27.Dönem Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, “AK Parti’de kongre sürecini başlamış bulunmaktadır. Bu süreç içerisinde AK Parti’de yönetim kadrolarının yenilenmesi, kadrolarda değişiklik yapılması doğaldır. AK Parti 2001 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulduğu zaman, belli bir ilkeler ve idealler çerçevesinde siyasi hayatına başladı. 2002 yılında yapılan ilk seçimde iktidar olarak aralıksız bugüne kadar da iktidarını başarıyla sürdürmektedir. Kurulduğu günden günümüze birçok kişi AK Parti’nin değişik kademelerinde görev aldı. Ak Parti’nin olmazsa olmazı, Ak Partili olmak için Ak Parti’de görev yapmak için olmazsa olmaz, Sayın Cumhurbaşkanımızın defalarca dile getirdiği gibi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan ifadeleri ortak paydasında buluşmaktır. Ak Parti ilkeler partisidir ve kuruluş ilkeleri çerçevesinde dünden bugüne hareket etmiştir. Ak Parti’de görev alacaklar üzerine bazı yanlışların yapılmaması adına uyarılar yapmak gerekmektedir. Tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan ifadeleri boşuna söylenmiş ifadeler değildir. AK Parti, vatanını bayrağını devletini milletini seven ve güçlü büyük Türkiye için çalışmanın adıdır. AK Parti haksız bir davada zirvede olmaktansa Hak bilinen yolda bulunmanın adıdır” dedi.

“BU YANLIŞIN DÜZELTİLMESİ OLAMAYABİLİR”

Parti içinde akraba ilişkilerine, ahbap çavuş ilişkisine, ayrımcılıklara izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Yavuz Subaşı, “Nepotizm, akraba kayırmacılığı şeklinde yapılan ayrımcılığın adıdır . Kronizm ise ahbap çavuş ilişkisi, arkadaşlık iş ortaklığı ve özel ilişkiler nedeniyle yapılan ayrımcılığın adıdır. Ak Parti‘nin siyasi yapılanması içerisinde görev alacaklar nepotizmin, kronizmin etkisinde, abi, kardeş, kuzen, yeğen, çok yakın arkadaş, aynı memleketten, aynı etnik kökenden, aynı mahalleden gibi gibi nedenlerle belirlenmemelidir. Kongreler sürecinde görev alacak kişiler emanet, ehliyet, liyakat sıfatları aranmadan sırf Nepotizm ve kronizmin etkisi altında dilerim ki görevlendirilmezler. Endişelerimi dile getirdim, maalesef Mart 2024 yerel seçimlerinde az olsa bile bu şekilde seçicilik yapılmıştır. Ve seçimlerde başarı elde edilemeyince, seçimler kaybedilince seçim hezimetini kendisini seçen iradenin üzerine atan hadsizler görülmüştür. “ Ben seçimi kazanırdım, seçimi Recep Tayyip Erdoğan yüzünden kaybettim “ diyenlerin varlığı bir çok yerde görülmüştür. Ak Parti’nin seçici iradesi kontrolü elinden bırakmadan, Nepotizm ve Kronizm tehlikesini küçümsemeden sağlıklı bir şekilde kongre sürecini tamamlamalıdır. AK Parti öyle bir partidir ki; nasıl ki Yunus Emre’nin dediği gibi “eğri odun Taptuk Emre Dergahı’na yakışmaz” ise Ak Parti ’de görev alacak kişiler de aynı bu eğri odun özelliğinde olmamalıdır.
Bu uyarılar dilerim ki dikkate alınır. Çünkü zamanında atılmayan bir doğru adımı düzeltmek için gün gelir on adım, elli adım atarsınız yine de o yanlışın düzeltmesi olmayabilir. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın, yanında ve yolunda, taşın altına ellerimizi değil bedenlerimizi koyup mücadele etmek varken, baskı ve sığ düşünüp nepotizm ve kronizmin etkisiyle küçük olsun bizim olsun anlayışından uzak bir şekilde Ak Parti kongrelerini yapmalıdır.”