Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Handan Boldan

Bitki Çaylarının Faydaları

Papatya Çayı:

Papatya sağlık konusunda birçok olumlu etkiye sahiptir. Papatya çayı; alerji oluşumunu önleyici, yara iyileştirici, mide ve bağırsak spazmlarını geçirmekte etkilidir. Kas gevşetici özelliği sayesinde rahat uyumanızı ve ağrınızın dinmesini sağlar.

Nane Çayı:

Nane çayı bağırsak ve mide spazmlarına iyi gelmekle beraber tansiyona bağlı ve migren baş ağrılarının geçirilmesinde etkilidir. Safra kesesi spazmlarında rahatlatıcı etkiye sahiptir ve hamilelerin düşük riskini arttırmaktadır bu yüzden içilmemesi tavsiye edilmektedir.

Melisa Çayı:

Melisanın halk arasındaki adı oğulotudur ve oğulotu çayı da denmektedir. Melisa çayı; hafif sakinleştirici ve yatıştırıcı etkiye sahiptir bu sayede sinirsel kaynaklı şikayetlere iyi gelmektedir.

Fesleğen Çayı:

Fesleğenin sağlık üzerinde fazlasıyla iyi etkileri bulunmaktadır. Fesleğen çayı; yemekten sonraki gaz sıkıntısına, şişkinliğe iyi gelmektedir ayrıca balgam söktürücü ve idrar yollarındaki enfeksiyonları geçirici özelliği bulunmaktadır.

Kekik Çayı:

Kekik bitkisi mikrop öldürücü özelliğe sahip bir bitki türüdür. Kekik çayı; balgam söktürücü, güçlendirici, ağrı giderici, bağışıklık sistemine iyi gelen etkileri bulunmaktadır. Ayrıca sindirim sorunlarına iyi gelir ve iştah açıcı özelliğe sahiptir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER