Balıkesirspor Başkanı Kadir Dağlı’nın İYİ Parti’yi ziyaretinde ağzından şu cümleler çıkıyordu; “Balıkesirspor için bu güne kadar cebimden 500 bin lira harcadım, ayrıca kredi kartımdan 50 bin lira Balıkesirspor için kullandım”, sonra sözlerine şöyle devam ediyordu; “ Balıkesirspor yüzünden işlerim bozuldu, şu anda UÇK’da 4 dosyamız var bunları çözersek transfer tahtasını açacağız. Ödeme önceliğimiz ise Akar dosyasına olacak”.

Bu açıklamalar üzerine o zaman bende vergi denetimcilerini göreve davet ediyorum. Lütfen Balıkesirspor Başkanı Kadir Dağlı’nın defterlerini inceleyin ve Balıkesirspor’a verdiğini söylediği 500 bin liranın kaynağını bulun.. Sallamayacaksın Dağlı kardeşim, bu iş ciddi bir iş. Çıkaracaksın evrakları 500 binin kendi cebinden Balıkesirspor için nerelere verdin göstereceksin, o zaman baş tacısın. Yok koyamadın o zaman adama sorarlar; “Ne diye 500 bin verdim diyorsun..?!

Kadir kardeşim; sen hala Balıkesirspor Başkanı algılayamamışsın ve bu işi çocuk oyuncağı zannediyorsun. Şu anda tüm gözler senin üzerinde ve ağzından çıkan her lafı ölçüp biçeceksin. Öncelikle artık, algı senin Akar’ın parasını kurtarmak için bu kulübe başkan olduğun yönünde. Üstelik bu konuyla ilgili olarak birisi eski, birisini yeni olmak üzere iki AK Parti milletvekilinin senin başkan olman yolundaki kulis çalışmalarını bizzat yürütmüş oldukları yönündeki ilginç iddia. Şimdi anlamadığım ve algılayamadığım konu eğer doğruysa (ki; yaptığım olay yeri incelemede doğruluk payı ile ilgili bazı ikinci derecede delillere rastlanıyor..!) bu iki milletvekili Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz gibi her manada güçlü bir isim bile Balıkesirspor’a temkinli yaklaşırken burunlarını neden sokarlar. Yoksa bir koku mu aldılar..?! Mesela 19 milyonluk Akar dosyası gibi..!

Şunu hepimiz biliyoruz ki; Balıkesirspor’un bu sezon 12-13 milyon civarında keş para geliri olacak.. Akar iki yıl önce TL olarak verdiği 10 milyonu protokol ile dolara bağlayınca olmuş para 19 milyon. İnşaat yapsa böyle bir para kazanması da mümkün değil ya orası başka. .Şimdi gelelim ana konumuza. Kendi ağzınla söylüyorsun; “işlerim bozuldu” ve bunu Balıkesirspor’a başkan olmana bağlıyorsun. İnsan 1 aylık başkanlıkla iş mi batırır Dağlı..?. Aklımızla dalga geçme..!

Transfer tahtasını açtırman bence çok zor hatta imkansız gibi.

Neden?

Çünkü;  bizim konumuzun bir benzeri geçen sezon Trabzonspor’da yaşandı. Adamlar 1 gün gecikmeyle parayı yatırmalarına rağmen yasağı yediler. Şimdi Trabzonspor gibi lobisi çok kuvvetli olan bir kulüp bile bu cezayı yemişse, biz yüz kere öteleyip ödeyip ödeyemeyeceğimiz belli olmayan dosyalardan transfer tahtasını nasıl kaldırırız? Geç bunları. Sen zaten genel kaptan olarak görev verdiğin adamı o kulübe sokmakla ince planlarının düğmesine basmışsın. Ama biz belki dedik; hani taa senin ilk başkanlık adaylığında kayyuma gitmekten se denize düşen yılana sarılır demiştim ya..O söylemimden bu şartlarda vaz geçiyordum; keşke kayyuma gidip direk küme düşseydik..! Hem Nuno hemde Akar avcunu yalasaydı..! Sen Akar’ın parayı kurtarırken U21’le çıkacağımız bu ligde biz 34 hafta öleceğiz..!

Tandoğan’ın değil, Trapattoni’yi geçirsen ne yazar..?!

Neticede kardeşim, medyanın önüne çıkıp atıp sıkılama.. Konuştuğunun nereye gideceğini iyi hesapla, bak 500 bin verdim diyorsun bende bu iş ciddi iş vergiciler araştırsın 500 binin kaynağını diyorum. Nasıl bu iş ciddi bir işmiş değil mi?..