Sonu ya kötü olur diye herşeyden bir anda vazgeçen insanlar, evet size sesleniyorum. Daha hiç bir şey olmamışken, ortada sonuç yokken neden bu vazgeçiş? Farkında mısınız sadece kötü olacaklardan değil belki de iyi olacaklardan vazgeçiyorsunuz!

Evet, sonunu kestiremediğimiz her şey bizi ürkütür. Ve nedense hep neyden korkarsak başımıza onun geleceğini düşünürüz. İşte o zaman aldığımız en doğru karar uzak durmak… Ne kadar doğru yapıyoruz peki? Bu kararları aldığımızda mutlu mu oluyoruz, yoksa içimiz buruk mu kalıyor? Sonuçta çok istediğimiz şeyden sonu kötü olacak diye vazgeçiyoruz.

Neye inanıyorsak öyle yaşayıp gidiyoruz. Tamam bu da güzel bir şey. Fakat mecbur kaldığımız gibi yaşamak biraz saçma geliyor. Her kararın sonucunda başka insanları da düşünmek önemli tabi ki ama en başta kendinizi düşünmelisiniz. Kolay olan yolu seçmekten ziyade biraz da zorluklarla mücadele etseniz. Kim bilir belki de sonu sandığınız gibi bitmeyecek ve her şey daha güzel olacak.. İnanmak çok önemli bir kavram. En başta da kendine inanmalı insan.

Başkaları size her türlü konuda nasihat vermek ister. Bazen doğru çıksa da söyledikleri bu her zaman doğru olmayabilir. İnsan kendini herkesten iyi tanır. Bir insan için en iyi ve en doğru olanı yalnızca kendisi bilir. Hani bir felsefe var herkesin dilinde. “İyi düşün, iyi olsun.” Bazı şeyler her zaman öyle iyi olmuyor. Elbette bu hayatta herkesin pişmanlık duyduğu şeyler olmuştur. Kimi bundan ders çıkarır kimi de hiç bir zaman yanlışın farkına varmaz.

Hiç bir konuda sonunuzu düşünmeyin demiyorum. Düşünün ama zaman geliyor öyle konular oluyor ki denemekte yarar var. Seneler sonra bir bakmışsınız aklınıza takılmış. “Acaba şöyle yapsaydım şöyle olur muydu?” Ve bu durumda yalnızca kendinizi yiyip bitirirsiniz. Eğer pişman olmak ya da kafanızda soru işaretleriyle yaşamak istemiyorsanız konu ne olursa olsun bir deneyin, en fazla ne kaybedebilirsiniz ki? Belki de kazanan siz olursunuz…