19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100.Yıl kutlamaları kapsamında TRT Müzik kanalında yayınlanan, Balıkesir’in kültür elçisi TRT Sanatçısı İsmail Özkan ve Mine Geçili’nin performanslarıyla damga vurduğu Alaturka Akşamlar programı Atatürk Parkı’nda gerçekleştirildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yılı kapsamında TRT Müzik kanalında yayınlanan Alaturka Akşamlar programı Atatürk Parkı’nda gerçekleştirildi. Balıkesir’in kültür elçisi TRT sanatçıları İsmail Özkan ve Mine Geçili’nin birbirinden güzel eserleri seslendirdiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl özel etkinliğine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Balıkesir Türk Sanat Müziği Korusu Şefi Sıtkı Sahil, daire başkanları ve binlerce Balıkesirli katıldı. Seyircilerin ellerinde Türk bayraklarıyla eşlik ettiği program TRT Müzik kanalından da canlı olarak yayınlandı. Kendisinin de Balıkesirli olduğunu hatırlatan İsmail Özkan, 19 Mayıs gibi özel bir günde Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’de program yaptığı için mutlu olduğunu kaydetti.  İsmail Özkan ve Mine Geçili, birbirinden güzel eserleri ellerinde Türk bayraklarıyla programa katılan Balıkesirlilerle birlikte seslendirdi. Program Memleketin parçasının hep birlikte söylenmesiyle son buldu.  Programın sonunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, TRT Sanatçıları İsmail Özkan ve Mine Geçili’ye plaket ve ödül takdiminde bulundu.

YILMAZ: “PROGRAM NASIL AKTIĞINI HİSSETMEDİK”

“Daha öncede Alaturka Akşamlar programını Balıkesir’e gelmişti ancak bugün ki programımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle çok daha anlamlı oldu. Programın nasıl aktığını hissetmedik. İnşallah ekran başında programı izleyenlerde Balıkesir’den bir esinti almışlardır. Bundan 100 yıl önce 15 Mayıs’ta bizim 41 bayrak adamımız kurtuluş tüfeğin ucundadır diyerek kuva-yi milliye hareketini Balıkesir’den başlatmıştır. Ben Balıkesir olmaktan gurur duyuyorum. İsmail kardeşimi de Balıkesir’in sesini müzikle duyurduğundan dolayı kıvanç duyuyoruz. Başarılar tek başına olmuyor. Sıtkı Sahil hocama da teşekkür ediyorum. Sadece İsmail Özkan’ı değil bir çok insanı Türkiye’ye sanatçı olarak kazandırdı” dedi.