Ne dedik; “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olacak ismin kucağına verilecek ilk iş Balıkesirspor Baltok olur”.

Dün Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlık mazbatasını alan Yücel Yılmaz aynı gün resmi olarak makamına oturdu. Bugün resmi olarak başkanlıkta 2.günü. Sanıyorum 3 veya 4.günü ise seçim sonrası Ali Hikmet Paşa Meydanındaki ‘meydan konuşması’n da boynuna atkısı takılan anlı şanlı Balkes’in dosyası önüne gelecek.

Seçim öncesinde Başkan Yücel Yılmaz’dan kırmızı beyazlı camia için çok olumlu kelimeler duymuştuk. Şunu da kabul etmek gerekli, geçmişten gelen bir sürü sıkıntı yaşayan Balıkesirspor Baltok’a el atmakta öyle ha dediğin zaman olacak bir şey değil. Dile kolay önünde 30-35 milyonluk  bir borç batağı var. Hele hele acil olarak 6 puan silinme tehlikesine karşı kendisine Balıkesir Piyangosu(!) vuran Portekiz’liye ödenecek 250 bin Euro..Sonra vefakarca alınlarının terini akıtan futbolcularımız ile teknik patronumuz Giray Bulak ve yardımcılarına ödememiz gereken 2.5 milyon civarındaki paralar.. Allah var bugüne kadar ne Giray Bulak ve yardımcılar,ı nede futbolcular önceliklerini para olarak ortaya koymadılar. Onlara gösterdikleri anlayış için forması için mücadele ettikleri Balıkesirspor Baltok camiası adına teşekkür etmek her Balkes sevdalısının görevi olmalı..

Neyse biz lafı uzatmadan sadete gelelim..

Düne kadar belirsizlik içinde olan Balıkesirspor Baltok ile ilgili artık bugünden itibaren belirleyici adımların atılması gerekli. Milletin 47.78 iradesi ile Balıkesir Büyükşehir BelediyeBaşkanlık koltuğuna oturan Yücel Yılmaz şunu asla ve kat’a unutmamalı. Karşısında da % 46.50 gibi hatrı sayılır bir muhalif çoğunluğu var..!