31 Mart seçimleri, yerel bir seçim olmanın çok üstünde bir misyon üstleniyor. Eskiden Balıkesir’de kandilin esamesi okunmazdı. Artık PKK’nın siyasi uzantısı HDP ve Türkiye’ye yerel yönetimlere yerleşme çabalarına destek olan başka yandaş partilerde sandığın sonucuna endekslendi. Yani DSP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kamber’in geçtiğimiz gün gündeme getirdiği yandaş partilerinin seçimleri kazanması durumunda daire başkanlıklarından HDP’ lilere görev verileceği iddiasının altı boş değil. Suni ittifaklar üzerinden yeni siyasi planlamaların sahneye sürüleceği gün gibi ortada.

Bu kadar kirli ve sinsi planlar hazırlanırken; içinde Ak Partili birilerine kızgınlığından davasına küsenlere 1 Nisan sabahı tahmin edebileceğinin üstünde acı bir gerçekle karşı karşıya kalabileceğini hatırlatmak isterim. Umarım bu ceza önce kendine, evlatlarına ondan sonra gelecek nesillere bir ceza olmaz. Birileri kandilde yuvalandıkları mecralarını Türkiye’nin her yerine yaymak isterken, birileri din düşmanlığından Müslümanlara “Men Dakka Dukka” diye salvolar savurup eğer iktidar olursak sizi mağdur edeceğiz diye haykırırken, birileri Hücre’de bunların hesabını verecek diye tehdit savururken, birileri 15 Temmuz’da halkın demokrasi özgürlüğüne darbe vururken, birileri yine hasretle andıkları inançlı insanlara yapılan başörtü ve katsayı zulmü gibi günlerin yeniden hayalini kurarken hala Ak Parti’yi cezalandırmanın niyeti içindeysen irade senin. Seçim senin.

Yalnız şunu bil ki; Türkiye’yi, Türklerden daha fazla önemseyenler var. Vesayet odakları, FETÖ, PKK, ABD, İsrail pusuda bekleyen daha nicesi 1 Nisan sabahı senin oylarınla zafer kutlaması yapmak için gün sayıyor.

31 Mart’ da kendince ders verecek olanlar; kepenklerinin indiği, kamu kurumlarından kapı dışarı edildiği, FETÖ’ nün yarım bıraktıklarını tamamlamak için hortladığı, PKK’nın yandaşlarına verdiği desteğin karşılığını almak için yerel yönetimlere sızdığı sabahlara da uyanacaklarını unutmaması gerekiyor!

Kol kırılır yen içinde kalır. Bu güne kadar maruz kaldığın haksızlığı ilgili mecralara duyurup çözmek varken cesaret edemeyip sustuysan bugünleri aratacak geleceğini yaşamaya cesaretin var mı? 31 Mart, sandığa gitme, memleketi yönetme vakarını gösterecek liderleri seçme, sağduyulu davranma, mantıklı olma günüdür. Sandık senin. Söz senin. Seçim senin.