İzmir ile İstanbul arasındaki mesafeyi en aza düşürecek geniş çaplı otoyol projesinin Balıkesir kuzey ve batı kavşakları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitinginden yaptığı canlı bağlantı ile hizmete açıldı.

İzmir Gündoğdu Meydanı’nda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhur İttifakı’nın ilk mitingini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze Orhangazi İzmir Otoyolu Yap-İşlet-Devret Projesi kapsamında; Balıkesir kuzey kavşağı ile batı kavşağı arasındaki 29 kilometrelik ana gövde, 3,5 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 32,5 kilometrelik otoyol kesimi açılışı canlı bağlantı ile yapıldı.

Proje kapsamında Balıkesir-Edremit-Ayvalık hattı 15 dakikaya düşecek. İstanbul ve İzmir arasındaki güzergahta kesintisiz ve konforlu ulaşım sağlamak amacıyla projelendirilen otoyolun, Balıkesir kuzey-batı kavşaklarındaki kesiminin trafiğe açılmasıyla ulaşım rahatlayacak. Özellikle yaz aylarında tatil ve turizm kaynaklı trak nedeniyle söz konusu yolda aşırı yoğunluk ortadan kalkacak. Hattın açılışıyla Balıkesir-Edremit-Ayvalık devlet yoluna bağlantı sağlanarak, 30 dakikalık seyahat 15 dakikaya düşürülecek.

Yap-işlet-devret modeliyle yapım ve işletme çalışmaları devam eden proje, 384 kilometresi otoyol, 42 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere, 426 kilometrelik güzergahı kapsıyor. Projede bugüne kadar 147 kilometre otoyol ile 21 kilometre bağlantı yolu işletmeye açıldı. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun iki hattında daha çalışmalar tamamlandı. Balıkesir kuzey ve batı kavşakları arasındaki 29 kilometre ana gövde, 3,5 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 32,5 kilometrelik hattın yanı sıra Akhisar-Saruhanlı kavşakları güzergahındaki 24,5 kilometre ana gövde, 8 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 32,5 kilometrelik hat kullanıma hazır hale geldi.

Açılış töreninde kurdelayı, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz AK Parti Balıkesir Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Millet ittifakı Balıkesir İl başkanları beraber kesti.