Dün Balıkesirspor’un önüne taş koymaya çalışan Kızılay Şube Başkanı Şükrü Güneş ile kankisi Osman Çakçak’ın konusunu aktarmıştım. Kısaca hatırlatalım neydi konu..?

Kızılay Şube Başkanı Şükrü Güneş, Balıkesirspor’a kazandırılacak olan benzinlik yeri için Büyükşehir Meclisinden tüm partilerin oy birliği ile geçirdiği imar onayı sonrasında kendisinin de atması gereken imzayı bir türlü atmıyor ve Balıkesirspor yönetimi benzinlik için anlaşma sağladığı yatırımcıdan ‘can suyu’olacak parayı bir türlü alamıyordu.

Neticede Balıkesirspor Başkanı Kadir Dağlı işin çözümü noktasında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sagay’a mücaraat etmiş ve Sagay’da konuyu çözmüştü.

Peki Sagay konuyu nasıl çözdü.?

Kızılay Genel Merkezi ile görüştükten sonra verilen söz üzerine kendisi bizzat Balıkesirspor’dan benzinliği kiralayacak olan yatırımcıya söz vererek.. Yatırımcı Sagay’a; “siz söz veriyorsanız bende parayı gönderirim”dedi. Sağay’da “söz veriyorum”deyince para geldi..

Kısaca konu bu..

Yasin Sagay’ı Karesi Belediye Başkan yardımcılığı zamanından bu yana tanır ve takdir ederim.  Deli doludur, aklındaki neyse ağzındaki de odur. Öyle bazıları gibi kıvırmaz. Neyse onu söyler. Bazıları bu nedenden ötürü kendinden çok hoşlanmaz ama Yasin Başkan her tavrı ile ‘halk adamı’ olduğunu karşısındaki ne hissetirir. Şu anada kadar Balıkesirspor ile ilgilide Büyükşehir’den gelen tüm destekler Yasin Başkan’ın sayesinde olmuştur.

Bu manada Balıkesirspor için hayati önem taşıyan benzinlik konusunda ‘kefil’ olan Yasin Başkan teşekkürü çoktan hak ediyor..