Balıkesir Valiliği, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş’a Susurluk’ta TEM ekiplerince uzun namlulu silahlarla operasyon yapıldığı iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

ASILSIZ İHBARLA İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILDI
Balıkesir Valiliği’nin parti ismi ve geneml başkanın adının kullanılmadığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Bazı Basın Yayın organlarında yer alan, 07.01.2019 günü Balıkesir/Susurluk ilçesinde bir ihbar üzerine durdurulan araç ve içindeki şahıslara yönelik uzun namlulu silahlarla operasyon yapılması konulu haberlerle ilgili olarak yapılan incelemede; 07. 01. 2019 günü saat 16.40 sıralarında alınan bir ihbarda: Aranan bir terör şüphelisinin 34 B…  plakalı siyah bir araçta oluğu bilgisi üzerine, bahse konu aracın durdurularak içindeki şahısların incelenmesi için Balıkesir Emniyet Müdürlüğü haber merkezi tarafından telsizle tüm polis ekip ve istasyonlarına çağrı yapılmıştır. Yapılan MOBESE çalışmasında, aracın 16.44 sıralarında Balıkesir’den Susurluk istikametine seyir halinde olduğu anlaşılmıştır. Bunun üzerine Susurluk İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği uyarılarak bahse konu aracın durdurularak incelenmesi talimatının verildiği anlaşılmıştır. Bahse konu araç saat 17.13’te Susurluk Bölge Trafik Denetleme İstasyonu önünde görevlilerimizce durdurulmuştur. Yapılan incelemede ihbarın asılsız olduğunun anlaşılması üzerine durum ilgili şahsa izah edilip bekletilmeksizin beraberindekilerle birlikte yola devam etmeleri sağlanmıştır. Haberde iddia edildiği gibi aracın durdurulmasından sonra herhangi bir silah doğrultma olayının olmadığı gibi görevlilerimiz tarafından yapıldığı belirtilen diyalogların da yaşanmadığı tespit edilmiştir. Bahse konu asılsız ihbar ile ilgili gerekli tahkikat başlatılmıştır.”

AVUKATIN TELEVİZYONDAKİ İDDİALARI
BTP Genel Başkanı Haydar Baş’ın Avukatı Lütfullah Önder, katıldığı bir televizyon programında Baş’ın geçtiğimiz Pazartesi günü terörle mücadele ve polis ekipleri tarafından uzun namlulu silahlarla Susurluk’ta yolu kesilerek emniyete götürüldüğünü söylemişti. Basına ve kamuoyuna yansıyan silah doğrultma ve belirtilen diyalogların geçtiği şeklindeki iddialar Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklama ile yalanlandı.