Yanlış anlaşılmasın, siyasi hayatıma nokta koyduğumdan beri tekrar siyasetin içinde yer almayı hiç hayal etmedim. Ancak siyaset öyle bir virüs ki panzehiri yok. Bir kere kanına girdi mi kurtulmak çok güç.

Bizde kurtulamadık. Her ne kadar uğraş alanlarımız farklı olsa da ne eski dostlardan koptuk. Ne bize hep yol gösteren büyüklerimizin izinden çıktık. Hiç siyasete bulaşmayan bireyler dahi bu ülkede siyasete kafa yorar, temennide bulunur, eleştiri yapar.

2018 yılı Balıkesir için çok gerilimli geçmişti.

Her dönem olabilen adam kayırmalar, ayak kaydırmalar, çamur atmalar, fitne sokmalar, rakibinin aleyhine haber yaptırmalar, kurumlara ayar vermeler, her yere fütursuzca hâkim olma çabaları falan filan…

Güzel tarafları da oldu elbette ama biz insanoğlu önce hep kötüyü görürüz.

2018 siyaseti biraz enlerde geçti. Balıkesir siyasetinde görülmemiş yaşanmamış olaylara şahitlik ettik. Zaman zaman bu kadar da olmaz dedik.

Balıkesir siyaseti Ak Parti ile sınırlı olmasa da, en aktif siyaset grubu ve siyasetin merkezinde olması sebebiyle konuya yine Ak Parti’den gideceğim.

2018 yılı Ak Parti için tam bir deprem yılıydı. 31 Mart 2019 yerel seçim hazırlıklarının erken başlaması hasebiyle Balıkesir siyaseti heyecanlı günler yaşadı. Tabir-i caizse kıran kırana bir mücadele başladı. Kulun bildiğini başka kuldan saklamaya gerek yok. Kendisinden başka aday tanımayanların entrikaları her gün gündemimize oturdu.

Ancak Ankara kararını kavgadan uzak duran, sadece projelerine odaklanan bir yerel yöneticiye Balıkesir’in Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olma şansını tanıdı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın değişeceğini, Karesi’yi artık başkalarının yöneteceğini iddia edenlerin, Ankara’nın Büyükşehir için Yücel Yılmaz kararı karşısında uğradıkları şok akabinde çevirdikleri ayak oyunları, algı oluşturma çabaları hepsi yerle yeksan oldu. 2018 yılı böylece kapandi.

Yeni atanan İl Başkanı Ahmet Sağlam’ın “Bu saatten sonra teşkilatımda dedikodu istemiyorum, yıpratıcı hareketler istemiyorum. Bunlar vaki olduğu zaman disiplin kurullarımızı otomatikman işleteceğim ve AK Parti davasına yakışmayan her türlü dedikodu, yıpratıcı olay yaşanırsa asla affetmeyeceğim” sözleri adeta  yaşananların bir daha yaşanmasına müsaade etmeceğim der gibiydi.

İl Başkanı Sağlam, sözleriyle davasından ümidi kırılmaya başlayan Ak Partili neferleri yeniden ayağa kaldırdı ve 2019 Mart seçimleri öncesi ihtiyaç duyulan dik duruşu sergilemiş oldu.

Milletvekili Adil Çelik’le yaptığımız bir röportajda “Değerli milletvekili arkadaşlarımla birlikte bize bir görev verilmiş, hepsi Balıkesir için ayrı birer değer. Onlarla birlikte Balıkesir’e ciddi hizmetler yapacağımıza ve çok dua alacağımıza kalpten inanıyorum. Tek başına kimse bir şey yapamaz. Önemli olan hep birlikte hareket etmek. Bizim de milletvekili arkadaşlarımla aramızda bu irade var. Güzel planlarımız, projelerimiz var, şehrimize güzel hizmetler yapmak nasip olacaktır diye umut ediyorum” sözleri bizlere de umut oldu ve şehrin siyasetinde ne yaşanırsa yaşansın milletvekillerinin bir ve beraber adım attıkça her sorunun üstesinden geleceklerinin teminatını verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Yücel Yılmaz’ın kavgadan uzak tavrı, ki zaten bu sayede aday gösterilişi, seçim sürecine olumlu yansıyacağı görüşü hakim kıldı.

Her şey tadında ilerliyor. Partisinden birine laf söyleyen muhalefete cevabı hazırda tutan Milletvekili Mustafa Canbey’in teşkilatına ve milletvekili arkadaşlarına sahip çıkan tutumu, yine bir diğer vekil Mutlu Aydemir’in siyasete renk katan tavırları, 2019 da çetin geçecek seçim atmosferi adına umut verici.

Derdi hizmet olanı millet bağrına basar, yüreğini açar. Tek derdi zenginleşmek olan, makam pazarlıkları içinde olan, lüks makam aracıyla gezme hastalığı olanın millette karşılığı yoktur, olmayacaktır. Seçmenin Ak Parti’den vazgeçmeyişinin yegane sebebi Recep Tayyip Erdoğan’dır ve onun izinden gitmeyeni bu millette bağrına basmaz.

Post-modern darbe girişimlerini, e-muhtıraları, algı suikastlarını, kumpasları, askeri vesayetin dayattığı anlayışı, terör ve paralel kanlı işgal girişimini milletle birlikte püskürten ve 16 yıldır girdiği her seçimi kazanan Ak Parti’nin, Balıkesir’deki kaos ortamından daha fazla zarar görmemesi için kalıcı bir şekilde yerini  yeni bir anlayışa, dönüşüm ve diriliş hareketine bırakması gerekiyordu.

Son zamanlarda Balıkesir’de yaşanan gelişmeler, kışın ortasında bahar havası estirmeye başladı. Henüz ilçe Belediye Başkan Adayları açıklanmasa da ortak akıl ile doğru aday profillerine ulaşılacağı kanaatindeyim.

Böyle giderse daha ne istenir ki, İl Başkanı’nın her yanlışın karşısında olduğunu bilmek, milletvekillerin Balıkesir’in abisi kim olacak gibi ayak oyunlarına aldırış etmeyerek, birbiriyle yarış içinde değil, beraberlik içinde imza atacakları projeler olacağını bilmek, Büyükşehir’i yönetmeye hazırlananların kavgadan uzak bir yönetim anlayışına sahip olduğunu bilmek. Sizce de Ak Parti adına 2019, umut verici değil mi?