Bu sezon Balkes’in teknik patronu Giray Bulak’ın hem oyun kurgusunu, hemde ilk 11’de ki oyuncu tercihlerini doğru bulmadığımı zaman zaman dile getirdim.

Balıkesirspor Baltok’un en büyük özelliği yüksek teknik kapasitesi.

Böyle takımlar doğal olarak maçlarda topla oynama oranını rakibe nazaran daha yüksek tutuyorlar.  Ama bu sezon her ne hikmetse ( tahminimce elindeki dar kadro ile işi garantiye almak için) teknik patron Giray Bulak, kırmızı beyazlı ekibi defansif bir yapıda oynatmaya çalışıyor. Netice de ortaya alışık olmadığımız bir takım örüntüsü çıkıyor.

Lig maçlarındaki bu görüntünün aksine Ziraat Türkiye Kupası’nda karşımızda bu güne kadar alışık olduğumuz bir Balıkesirspor Baltok izledik. Amed Spor  2.ligin önemli ekiplerinden birisi. Fizik gücü yüksek ama top tekniği düşük bir ekip. Balıkesirspor Baltok karşısında koşarak ve orta sahada oyunu bozarak neticeye gitmek isteyen bir ekip görüntüsü çizdiler ve neticede kalelerinde 5 gol gördüler..!

Balkes açık oynayan takımları dağıtır.. Yeter ki kendiside açık futbolu tercih etsin.. Karakterine uygun oynasın..!

Gelelim Amed Spor maçındaki kadroya. Öncelikle şunu da çok iyi gördük, kulübe futbola aç..! Tüm futbolcular hazır..Yeter ki Giray Bulak’ın sezon öncesindeki sözleri ile ligin devamındaki tercih şekli birbirini tutsun..!  Ne demişti Bulak; “ dar kadroda her futbolcudan yararlanacağız”. Bu güne kadar cesaret edip yararlanmadı. Kırmızı beyazlı formayı liglerde bulamayan isimler ise Amed  Spor maçında Bulak’a net mesaj verdi: “Biz hazırız, yeter ki sen cesaret et..!”