Balkes ilk 3 hafta istenilen neticeleri alamayınca doğal olarak beklenti içindeki taraftarlar arasında ‘küme düşmeyelim’ muhabbeti başlamıştı. Futbol netice oyunu. Aynı taraftar Elazığspor deplasmanından alınan 3 puan sonrası bu defa ‘şampiyon oluruz’ muhabbetine başladı.

Dedik  ya; futbolda her şey skora dayalı.

Kimse “çok iyi futbol oynadınız, topla oynama oranında üstündünüz” diyerek hanenize 3 puan yazmıyor.

O topu rakip kale direklerinden geçirecek, kendi kalende de görmeyeceksin. Bu kadar net..!

İyi futbol oynamışsın falan filan,  bunlar filmin hikaye kısmı..

Bildiğiniz gibi bu hafta ki rakip Ümraniyespor.

Bu satırları kaleme aldığım saate kadar maçın Akhisar’da mı yoksa Atatürk Stadı’nda nı oynayacağı belli değildi..Umarım kendi evimizde oynarız.

Her iki takımın 4 haftalık değerlendirmesini yaptığımız zaman ortaya ilginç bir benzerlik çıkıyor.

Ümraniyespor ile Balıkesirspor Baltok ligde birbirlerine güç dengesi olarak ta rakip olacaklar görüntüsü var.

Şöyle ki; Ligin ilk haftasında Ümraniyespor, İzmir deplasmanında şu anda ligin 4.sırasında yer alan Altay’a 1-0 mağlup oldu. Balıkesirspor Baltok ise şu anda ligin 8. sırasında yer alan Altınordu ile berabere kaldı. İkinci hafta ise Ümraniye şu anda ligin 16. Sırasında yer alan Adanaspor’dan üç puan alırken Balıkesirspor Baltok ise deplasmanda elindeki kuşu kaçırdı şu anda ligin 14.sırasında yer alan Eses’le berabere kaldı.Üçüncü hafta ise Ümraniyespor şu anda ligin 2.sırasında yer alan Boluspor’dan 3 yedi, aynı hafta bizde şu anda ligin 15.sırasında yer alan Osmanlıspor’dan 3 yedik. Son hafta ise Ümraniyespor, şu anda ligin 3.sırasında yer alan Giresunspor’u 2-0’la geçerken Balıkesirspor  Baltok ise deplasmanda şu anda ligin 17.sırasında yer alan Elazığspor’dan 3 puan aldı.

İstatistik olarak bakarsak Balıkesirspor Baltok ile Ümraniyespor ilk 4 hafta sonunda birbirine çok yakın neticelerle sahadan ayrıldı. Tek fark ise Ümraniye’nin şu anda ligin üst sıralarındaki rakiplerle karşılaşması, Balıkesirspor Baltok ise şu ana kadar ligin alt sıralarında yer alan takımlarla karşılaşmış olması. İşte bu denk güçler bu hafta karşı karşıya gelecek. Testinin biri kırılacak ama hangisi. Umarım Ümraniye’nin testisi kırılır..