Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Handan Boldan

İKLİM

Çocukluğumuzda dışarı çıkarken sarıp sarmalanırdık. Şimdi insanlar kış aylarında ince, hatta bazen yazlık giysilerle dışarı çıkabiliyorlar. Bunda değişen şartların da etkisi var. Artık bir çok kişide araba var, gezmek ve çalışmak için kapalı mekanlar kullanılıyor.

Ilıman iklim, özellikle kış aylarında, bir çok kişi tarafından tercih edilir. Ama doğanın kendi içinde bir düzeni var. Bizim hoşumuza gitmeyen bazı koşullar, yaşamın devamı için çok önemli. Öyle olmasaydı küresel ısınmayı engellemek için dünya çapında bir seferberlik başlatılmaz ve çok büyük kaynaklar bunun için harcamazdı. Yaşamın devamı için gerekli olan kaynakları ve yiyecek kaynaklarımızın sürdürülebilirliği var olan dengenin devamına bağlı. Elbette bu kışın biraz daha rahat giysiler giymekten ve daha az üşümekten çok daha önemli.

Elbette bu bir tercih meselesi değil. Dünyamız giderek ısınıyor ve bunun olumsuz etkilerini sadece bilim insanları değil bizler de açıkça görüyoruz. Kışın elbette çok büyük zorlukları var. Özellikle yollarda olanlar, dışarıda çalışanlar ve maddi sebeplerle ısınma problemi çekenler için bu daha belirgin. Ama bizler sadece doğanın dengesi için değil, bir tercih olarak da eski kışları özlüyoruz. Lapa lapa yağan karı pencereden sokak lambasının ışığında izlemek, dizlere kadar yağan karda dolaşmak ve yüzümüz kıpkırmızı olana kadar dışarıda oynamak çocukluğumuzun çok güzel anılarıydı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER