Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Hormonal düzensizlik kilo vermeyi engelleyebilir!

Bazı durumların kilo vermenin önünde engel oluşturduğunun altını çizen uzmanlar, “Kişinin genetik yatkınlığı, hormonal düzensizlikleri, antidepresan ve kortizol türü ilaç kullanımı, çok düşük kalorili beslenme durumu, kadınlarda menopoz dönemi kilo vermeyi zorlaştırıcı olabilir” diyor…

Bazı durumların kilo vermenin

Diyetisyenler, kilo vermeyi engelleyen etmenler konusunda uyarılarda bulundu. Çeşitli beslenmenin oldukça önemli olduğunu dile getiren uzmanlar, “Kilo vermeyi hedeflediğinizde beslenme düzeni sağlığın korunması için yeterli ve dengeli olmalıdır.
Sağlıklı bir beslenme düzeni karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineral gibi besin ögelerinin tamamını içermeli ve bedenin ihtiyaç duyduğu kaloriyi sağlamalıdır. Tek tip beslenme düzeni yerine, çeşitliliğin olduğu esnek bir beslenme düzeni, sıkıcılığın da önüne geçerek sürdürülebilirliği sağlayacaktır” diye konuştu.

“Bazı durumlar kilo vermeye engeldir”
Uzmanlar “Kişinin genetik yatkınlığı, hormonal düzensizlikleri, antidepresan ve kortizol türü ilaç kullanımı, çok düşük kalorili beslenme durumu, kadınlarda menopoz dönemi kilo vermeyi zorlaştırıcı olabilir. Özellikle hipotiroidi, Cushing Sendromu, polikistik over sendromu, insülin direnci, anemi gibi hastalıklar kilo vermek önünde engel oluşturabilen hastalıklardandır” dedi.