Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

İstanbul’un Fethi’nin 571. Yıl Dönümü Mesajı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz “29 Mayıs 1453 tarihinde gerçekleşen İstanbul’un fethi; Osmanlı Devleti’ni bir imparatorluk haline getirip, ortaçağ karanlığını yıkıp, yepyeni bir çağ açan, askeri bir başarının çok ötesinde siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla şanlı tarihimizin en büyük zaferlerinden, en önemli dönüm noktalarından biridir. Tarih boyunca üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış olan tarih ve kültür şehri İstanbul’un, Fatih Sultan Mehmet Han tarafından 29 Mayıs 1453 tarihinde fethedilişinin 571. yılına erişmiş bulunmaktayız.
Fetih, çağ kapatıp yeni bir çağ açan, kazandığı eşsiz zafer ile komutanına Fatih unvanını dünyaya kabul ettiren, adaletli ve hoşgörülü yönetimiyle sadece topraklarının değil, gönüllerin de fethedildiği insanlık tarihine her bakımdan tesir eden önemli bir gelişmedir. İstanbul şehrine medeniyet getirmiş, farklı kültürlere ait eserleri, sarayları, ticaret ve sanat müesseseleri ile Türk- İslam medeniyetinin yanı sıra farklı kültürlerin de merkezi haline gelmiştir.
Dünyadaki eşsiz coğrafi konumu, doğal güzelliği, kadim medeniyetlere ait farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşadığı dünya başkenti İstanbul, çağlar boyunca her alanda önemli bir şehir olmuştur. Sahip olduğu imparatorluk başkenti mirasıyla günümüzde de bilim, kültür, sanat ve ticaret merkezi olma özelliğini korumaktadır.
Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olarak kalacağının tarihe kazınmış mührü olan İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümünü tebrik ediyor, başta fethin mimarı Fatih Sultan Mehmet olmak üzere, bu cennet vatan için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.