Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

KAPIDA VİZENİN BAŞLAMASIYLA MİDİLLİ’YE TALEP ARTTI

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, nisan ayı itibariyle başlayan Yunan Adaları’na kapıda vize uygulaması hakkında bilgi verdi. Uygulamanın Ramazan Bayramı tatili sürecine denk gelmesiyle birlikte Midilli Adası’na talebin yoğun seviyelerde olduğunu ifade eden Uçar, günde binin üzerinde kişinin Midilli Adası’na geçtiğini belirtti

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, Kuzey Ege’de yer alan 10 Yunan Adası’na yönelik kapıda vize uygulaması hakkında bilgi verdi. Nisan ayı itibariyle başlayan uygulamayla Ayvalık Gümrük Kapısı’ndan Midilli Adası’na günlük geçişlerin arttığına dikkat çeken Ali Uçar, “Kapıda vize uygulaması nisan ayı itibariyle başlamış bulunuyor. Uygulama sadece beli başlı adalara yapılıyor. Bizim şu an ulaşım sağladığımız gümrüğümüzden yakınımızdaki Midilli Adası’na uygulama başladı. Burayla ilgili bayramda çok ciddi bir şekilde talep var, günde binin üzerinde kişi Midilli Adası’na geçiyor” dedi.

KAPIDA VİZE İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Kapıda vize uygulaması için istenilen evraklar ve izlenilecek yolla da ilgili konuşan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, “Pasaportunuzun üç aylık bir süresi olması gerekiyor. Bununla birlikte adada yapmış olduğunuz bir rezervasyon gerekiyor. Kesinleşmiş gidiş-dönüş feribot biletinizin olmalı. Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisini de bunlara ekliyorsunuz. Yunanistan Büyükelçiliği sitesinde bir form var bunu indirip doldurduktan sonra bunu işleri takip eden yerlere, acentelere vermeniz gerekiyor. Dört beş gün önceden iletilmesi lazım. Daha önce yapılan Şengen vizesinde herhangi bir ülkeden ret almamanız gerekiyor. Ret almışsanız olumlu sonuç alamıyorsunuz. Turizm acenteleri sizin evrakları düzenleyip karşı taraftaki partnerlerine iletiyorlar. Dört gün sonra da kapıdan giriş sağlayabiliyorsunuz” dedi.

“10 YUNAN ADASI’YLA SINIRLI OLACAK”

Uygulamanın yeni hayata geçtiğini oturması için zamana ihtiyacının olduğunu vurgulayan Uçar, “Sabah saatlerinde çok ciddi bir yoğunlar oluşuyor. Yunan Adaları gümrüğünde üç tane kapı oluşturmuşlar birinci hattan Şengen vizesi olanlar, ikinci hattan AB vatandaşları üçüncü hattan ise kapı vizesi geçiyor. Sistemin oturması için biraz zaman ihtiyaç var. Birde bayram tatiliyle başlayınca ufak tefek sıkıntılar oluyor. Bu uygulama 10 ada için yapıldı. Bunun kararını Yunanistan vermiyor AB veriyor. AB’den onay alınması gerekiyor. Bu sene 10 odayla sınırlı kalacağız” dedi.