Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın video konferans yöntemiyle katıldığı Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda, jeopolitik risklerin giderilmesine ilişkin mesajları ile petrol fiyatları ve faiz oranlarının düşürülmesi gerektiği yönündeki açıklamalarının ardından pozitif bir seyir öne çıkıyor.

Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump'ın video konferans yöntemiyle katıldığı

ABD’de yeni yönetimin uygulayacağı ekonomi ve ticari politikalar piyasaların odağında kalmayı sürdürürken, Trump’ın ABD’de yabancı şirketlerin üretim yapmasına yönelik açıklamaları risk iştahını destekliyor.

Trump, dün video konferans ile katıldığı zirvede, iş dünyasına üretimlerini ABD’de yapmaları çağrısında bulunarak, ABD’de üretim yapmayan şirketlerin ek vergiler ödemek zorunda kalacakları uyarısını yaptı. Ayrıca Trump, ABD’de üretim yaparlarsa kurumlar vergisi oranını yüzde 15’e düşüreceğini belirtti.

Suudi Arabistan ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünden (OPEC) petrol fiyatlarını düşürmelerini isteyeceğini aktaran Trump, faiz oranlarının da derhal düşürülmesini talep edeceğini, tüm dünyada faiz oranlarının düşmesi gerektiğini kaydetti.