AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, muhalefet partilerinin Büyükşehir Belediyesi’nden işten çıkartılan personelle ilgili soru önergesine cevap verdi. Muhalefetin 800 kişinin işine son verilip işçi kıyımı yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Şahin, Büyükşehir Belediyesi’nden 6 ayda 27 kişinin işten çıkartıldığını söyledi. Şahin, CHP’yi 20 aydır personel maaşını ödemeyen Erdek Belediyesi üzerinden eleştirdi.

 

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı son birleşimi Meclis Başkanı Ramazan Bahçavan başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısının son kısmında muhalefet partilerinin Avlu, BALTOK ve belediyeyle ilgili sorduğu önergelerini AK Parti Grubu adına Av. Mehmet Birol Şahin cevapladı. Şahin’in meclis kürsüsüne çıkmasıyla birlikte CHP ve İYİ Partili üyelerin salonu boşaltmaları dikkat çekti.  Kamuoyunda en çok tartışılan konuların başında gelen ve muhalefet partilerinin 800 civarında kişinin işten çıkarıldığını iddia etti işçi çıkarmaları konusuna açıklık getiren AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, 7 bin personeli bulunan Büyükşehir Belediyesi’nden 6 aylık süreçte 27 kişinin işten çıkartıldığını belirtti.

 

“ERDEK BELEDİYESİ 20 AYDIR

PERSONELİNİN MAAŞINI ÖDEMİYOR”

 

CHP’li Erdek Belediyesi’nin 20 aydır personelinin maaşını ödemediğini hatırlatan Şahin, “7 bin kişinin çalıştığı büyükşehirde 6 ayda sadece 27 kişi işten çıkarıldı. Hizmet üretebilmek için gecesini gündüzüne katanlara bu haksızlığı yapmayın, Beledimizin personelini bu şekilde tedirgin etmeyin. Bu şehir hepimizin. Namus sözü lekesini sürekli çarpıtma beyanlarla temizleyemezsiniz. CHP’li Erdek Belediyesi’nin işçi ve memuruna borcu 20 ayılık maaşı buldu, Balıkesir’den Mersin’e, İstanbul’dan Ankara’ya CHP’li belediyeler işçi kıyımı yapıyor. CHP İl Başkanı, Milletvekili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi üzerinden algı yapıyor. CHP gerçekten emeğe saygılıysa önce CHP’li Erdek belediyesinin işçi ve memuruna 20 aylık maaş borcunu ödesin” dedi.

 

 

ŞAHİN RAKAMLARLA

CEVAP VERDİ

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinden 6 ayda 27 personelin işine son verildiğini kaydeden Şahin, “ Önce 31.Mart 2019’dan bugüne BASKİ’deki rakamları söyleyeyim: 4 memur emekli, 6 memur nakil, 1 memur asker toplam 11 memur ayrılmış. Balsu Personel A.Ş. deki rakamlar şu şekilde: 2 güvenlik personel adli suç, 6 personel Emekli, 5 istifa, 1  işe gelmeme, 1 tutanakla çıkış, 2 tutuklanma sebebiyle, İşverence feshedilen personel sayısı 2. BASKİ’ de işverence akdi feshedilen personel sayısı 2 kişi. Belediyemizdeki rakamları söyleyeyim: 51 kişi emekli, 15 nakil, 1 vefat, 3 istifa. Şirketlerdeki durum ise şu şekilde: Ölüm 1 kişi, emekli 13, istifa 5, evlilik sebebiyle çıkış 3, işe gelmeme 7, askerlik 1, kendi isteğiyle 8, mezbahaların İlçelere devri sebebiyle 31, işveren tarafından fesih 2. Büyükşehir’de işverence akdi feshedilen personel sayısı 25 kişi. Toplam 27. 7 bin kişinin çalıştığı Belediyemizde 6 ay içerisinde sadece 27 işçi işveren tarafından sözleşmesi feshedilmiştir. Binde 3. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, basın karşısında, sosyal ağlarda, kahvede, sağda solda ne kadar büyük haksızlık edildiğini ne kadar büyük bir yalanın peşine düşüldüğünü umarım anlamışsınızdır. Hizmet üretebilmek için gecesini gündüzüne katanlara bu haksızlığı yapmayın, beledimizin personelini bu şekilde tedirgin etmeyin. Bu şehir hepimizin. 7 bin kişinin çalıştığı bir kurumda işten çıkarılan sayısı gerçekten son derece normal bir rakam. Bunların içinde asla keyfi bir uygulama ya da bir başkasını işe almak için işten çıkarma veya siyasi sebepler söz konusu değil. Şirketlerimizi yeniden verimlilik esasına göre yeniden yapılandırıyoruz. Tek kriterimiz var performans.  Bir de kaygımız hassasiyetimiz var Belediyemizin parası bütün şehrin hakkı olan para, bize emanet bu emanete sahip çıkmak durumundayız. 31 Mart Seçimi öncesi CHP Genel Başkanının “Kimse işten çıkarılmayacak Namus sözü veriyorum.” Söz verdikten sonra CHP’li Belediyelerde başlayan işçi kıyımını bütün Türkiye ibretle izliyor” dedi.

 

“SERKAN SARI İL BAŞKANLIĞI

KOLTUĞUNU KURTARAMAYACAK”

 

CHP’nin işçi çıkartılmalarıyla ilgili rakamları çarpıttığını dile getiren AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, bu konuyla basın açıklaması düzenleyen İl Başkanı Serkan Sarı’ya da yüklendi. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:”  Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül sonu itibariyle yaptığı işçi ve emekçi kıyımında rakam 4 binlere ulaşmışken, Balıkesir ilimizdeki CHP’li ilçe Belediyelerinde işçi kıyımı yapılırken bu kıyımlara gözlerini, kulaklarını kapatıp ses çıkaramayanlar Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde  İlaçlama, Mezarlık Bakımı gibi ihale süresi bitip, ilçelere devredilen işlerde çalışan işçileri, yaz sezonu için İş Kur aracılığıyla süreli olarak alınmış işçilerin alım süresi dolanlar, emekli olanlar ile yeni yapılanmalar sebebiyle  sınırlı sayıdaki yer ve işçi değişimini abartarak ve çarpıtarak kamuoyu oluşturmaya çalışan İyi Parti Milletvekili İsmail Ok, CHP İl Başkanı Serkan Sarı “Namus Sözü”nü tutmayan Genel  Başkanına İl Kongresi öncesi selam göndermeye çalışmasının bir faydası olmayacağı açık. Serkan Sarı bu yolla İl Başkanlığı koltuğunu kurtaramayacağı gibi gündemi saptırarak CHP Belediyelerindeki işçi ve emekçi kıyımını ört bas edemez” dedi.

 

“ŞİRKET ELEMANLARI BÜYÜKŞEHİR’İN

PERSONELİYMİŞ GÖSTERİLİYOR”

Büyükşehir Belediyesi adına iş yapan firmalarda çalışan personelinde büyükşehrin personeliymiş gibi gösterildiğini dile getiren AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, “ Bu arada biliyorsunuz ilaçlama, haşere ile mücadele işi BİOPEST isimli bir firma ile yapılıyordu, ihale süresi bitti ve bu işi ilçelere devretti. Bu firmada bu iş için çalışan kişi sayısı 170 kişiymiş… Mezarlık bakımı işini İlçelere devrettik , ayrıca Kent Estetiği’nin bazı işleri Özgörkem isimli bir firma tarafından yapılıyordu, bu ihalenin de süresi doldu, bu kapsamda 92 kişi mezarlık bakımı ve diğer işler için bu firmanın 97 daha elemanı vardı…

Bunların toplamı 366 kişi… Bu 366 kişi de bu kapsamda, Belediyemiz elemanı değil Belediyemize iş yapan firmanın elemanı. Şimdi Çamlık ve Avlu Projeleri inşaatlarında yapım işini yapan firmalarda yaklaşık deşik zamanlarda 100 civarında kişi çalışıyor… İş bitince bu kişileri de Belediye işçi çıkardı mı denilecek..  Belediyemiz hakkında bilgi kirliliği oluşturmak ve biraz önce söylediğim gerçek rakamları çarpıtmak maksadıyla Belediyemiz Personeli olmayan bu 366 kişiyi sanki Belediye çalışanıymış gibi lanse ediyorlar. Mezarlık ve ilaçlama işi ilçe belediyeleri tarafından yapılıyor ve doğal olarak bu işi yapan personelin çoğu işine devam ediyor. İlçeler farklı elemanlarla çalışıyorsa bunu ilçe Belediyelilerine sorun.. Sıfatı ve adı ne oluşa olsun bir Milletvekiline, İl Başkanına, Belediye Meclis üyesine, Gazeteciye, Avukata, Eczacıya, Mühendise velhasıl bir insana vatandaşlara yanlış ve abartılı rakamlar söylemek, bilgi kirliliği oluşturmak ve onları bu yolla kandırmak bu işe de siyaset demek hiç yakışmıyor” dedi.

 

CHP’YE ERDEK BELEDİYESİ ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

CHP’li Erdek Belediyesi’nin 20 aydır personeline maaş ödemediğini hatırlatan Şahin, “

Erdek Belediyesi son altı yıldır CHP yönetiminde. Borç gırtlağı geçmiş her şeyleri hacizli, işçi ve memuruna maaş borcu 20 ayı bulmuş, emeğinin karşılığını alamayan işçiler eylem yapıyor, bunalıma girip Erdek Belediyesinin camlarını kırıyor, CHP İl Başkanı Serkan Sarı bu konuda tek laf etmediği, Erdek Belediyesinde çalışanların emek ve alın terinin peşine düşmediği, Balya’dan Edremit’e CHP Belediyelerinde işçi çıkarmalar ve şikayetleri duymadığı gibi kalmış Büyükşehir Belediyesi gibi 6 bin çalışan olduğu yerde sona eren ihale, devredilen işler, emekli olanları işten çıkarma varmış gibi algı yapması çamur atma ve kendi suçunu örtbas etme siyasetinin sonucudur. CHP’li Belediyelerin işçi emekçi kıyımına karşı devekuşu gibi kafasını kuma sokanlar Ak Partili Belediyelere gerçeği yansıtmayan bilgilerle algı operasyonu yapmayı siyaset yapmak olarak zannetmeleri ve bundan medet ummaları ne kadar irtifa kaybettiklerinin göstergesidir” dedi.