AK Parti Balıkesir teşkilatları büyükşehir belediye ve 20 ilçe belediye başkan adayını belirlemek için siyaset tarihinde ilk defa uygulanan elektronik temayül yöntemiyle temayül yoklaması gerçekleştirdi. Mevcut belediye başkanlarının yanı sıra belediye başkan adaylığı için müracaat eden 139 aday adayı oylamaya dahil oldu.

AK Parti, Balıkesir’de 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimde belediye başkan adayı olacak isimleri belirlemek için teşkilata yönelik temayül yoklaması yaptı.  AK Parti MKYK Üyesi ve Temayül Yoklaması Komitesi Başkanı Mustafa Ataş’ın başkanlığında; AK Parti Mersin Milletvekili Cumhur Taşkın, AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi Coşkun Keklik’ten oluşan komisyonun yönettiği temayül yoklamasında Balıkesir teşkilatlarından 2 bin 494 kişiye büyükşehir belediye başkan adayı ve ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili görüşleri soruldu. Türk siyasi tarihinde ilk defa elektronik ortamda gerçekleşen temayül yoklamasında AK Partililer bilgisayar ortamında tercihlerini yaptı. Türkiye genelinde 7 bin 180 kişinin belediye başkan adaylığı için AK Parti’ye müracaatta bulunduğunu kaydeden MKYK Üyesi ve Temayül Yoklaması Komitesi Başkanı Mustafa Ataş, Balıkesir’den de büyükşehir ve ilçe belediyeleri için toplam 139 kişinin aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu açıkladı. Gala Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen temayül yoklamasında salonda oy kullanacak kişilerin haricinde kimse alınmazken, organizasyonda sıkı disiplin kuralları dikkat çekti. Belediye başkan aday adayları salon dışında partililere yakın markaja alıp, temayül için destek talebinde bulundu.

 

TÜRKİYE SİYASİ

TARİHİNDE BİR İLK

İlk defa elektronik ortamda temayül yoklaması gerçekleştireceklerini kaydeden AK Parti MKYK Üyesi ve Temayül Yoklaması Komitesi Başkanı Mustafa Ataş, “ Bugün 31 Mart 2019 tarihinde ülkemizde yapılacak seçimlerle ilgili temayül yoklaması yapmak için Balıkesir’deyiz. Hazırlıklarımızı tamamladık. Görevli arkadaşlarımız masalarının başına geçtiler. Oy kullanma kabinleri kuruldu. Bilgisayar ortamında arkadaşlarımızın kanaatlerini alacağız. İlk defa Genel Merkez olarak böyle bir uygulama yapıyoruz. Arkadaşlarımız kendilerine verilecek manyetik kartla kabinlere girecekler ve kartı okuttuktan sonra bilgisayardaki programda işlemlerini yapacak. Belediye başkanlığı AK Parti’de olan yerlerde önce belediye başkanıyla ilgili bir husus gündeme gelecek. Önce belediye başkanıyla ilgili sorulan sorulara cevap verilecek. Sonra mevcut belediye başkanı hariç iki tane belediye başkan aday adaylıyla ilgili kanaat belirtecek, bunların ucu açık olacak, kendilerine bir liste ve isim vermiyoruz. Belediyesi AK Parti’de olmayan yerlerle de ilgili üç tane isim önermesini istiyoruz. Yine onları da bilgisayardaki programa isimleri yazarak kanaatini belirtecek ve işlem bu şekilde bitmiş olacak” dedi.

 

“NİHAİ KARARI GENEL

BAŞKANIMIZ VERECEK”

 

AK Parti’ye belediye başkan adaylıkları için büyük bir teveccühün olduğunu dile getiren MKYK Üyesi ve Temayül Yoklaması Komitesi Başkanı Mustafa Ataş, belediye başkanı adaylarını belirlerken; adaleti, samimiyeti, sadakati, dürüstlüğü ve tevazuu ilke edinmiş kişileri tercih edeceklerini kaydetti. Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü: “ AK Parti Genel Merkezi ve Genel Başkanımızın yoğun çalışmaları, istişare mekanizmalarını yürüterek belediye başkan adaylıklarıyla ilgili müracaatlar 16 Kasım tarihinde sona ermiştir. 7 bin 180 müracaatla Türkiye’de bir rekor kırılmış oldu. Gerek yerel yönetimler gerekse diğer birimlerin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde en uygun ve milletimizin teveccüh edeceği adayları belirlemek için bu çalışmaları yürütüyoruz. Genel Merkez düzeyinde de bu çalışmalar ve istişareler devam ediyor. Nihai kararı Sayın Genel Başkanımız yapılan tüm çalışmalardan sonra kararların açıklamış olacaklar tüm illerde ve ilçelerde. Biz adayları belirlerken; adaleti, samimiyeti, sadakati, dürüstlüğü ve tevazu sahibi insanlarla halkla ilişkilerini en iyi şekilde sürdürecek insanlarla ve en iyi hizmeti yapabilecek arkadaşlarımızla seçme noktasında hassasiyet göstermeye çalışıyoruz. Bugün inşallah Balıkesir teşkilatımız da 2 binden fazla arkadaşımız burada kanaatlerini belirtmiş olacak” dedi.