AK Parti’de Ahmet Sağlam’ın istifasının ardından boşalan İl Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağıyla ilgili süreçte sona yaklaşıldı. Balıkesir Koordinatörü AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, bugün ve yarın il başkan adaylarıyla görüşecek.29-30 Kasım tarihleri arasında da yeni il başkanı için temayül yoklaması yapılacak.

 

İlçe kongreleri öncesinde il başkanını bir an önce belirlemek için süreci hızlandıran AK Parti Genel Merkezi, 10 günlük süre içerisinde yeni il başkanını belirlemeyi hedefliyor.. Ahmet Sağlam’ın istifasının ardından boşalan AK Parti İl Başkanlığı koltuğu için kamuoyunda KADEM İl Temsilcisi Zeliha Kahraman, AK Parti eski Milletvekili İsmail Özgün, AK Parti eski Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir ve OSB Genel Müdürü Mesut Eray’ın isimleri geçiyor.

 

BALIKESİR KOORDİNATÖRÜ ADAYLARLA GÖRÜŞECEK

 

Kısa bir süre önce Balıkesir Koordinatör Milletvekilli olarak görevlendirilen AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, bugün Balıkesir’e gelip iki gün boyunca il başkan adaylarıyla bire bir görüşmeler gerçekleştirecek.

 

29 YA DA 30 KASIM’DA TEMAYÜL YAPILACAK

 

Görüşmelerin ardından 29-30 Kasım tarihleri arasında AK Parti ana kademe, kadın kolları ve gençlik kollarına yönelik temayül yoklaması yapılacak. AK Parti teşkilatlarının görüşü alındıktan sonra AK Parti İl Başkanını belirlemede son sözü Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

 

4-10 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA AÇIKLANACAK

 

Parti içinde yapılan değerlendirmeler ve temayül yoklamasının ardından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malezya programı kapsamında 4-10 Aralık tarihleri arasında AK Parti yeni İl Başkanının kamuoyuna açıklanması bekleniyor.