Ali Şuuri İlkokulu’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  birtakım etkinliklerle kutlandı. Okul bahçesinde gerçekleşen programda öğrenciler hazırladıkları gösterileri veliler ilgiyle takip etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in 95. Yıldönümü Ali Şuuri İlkokulu’nda coşkuyla kutlandı. Okul bahçesinde gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhuriyet’in Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şekli olduğunu ifade eden Ali Şuuri İlkokulu Müdürü İsa Demir  “Cumhuriyetin en büyük erdemi Türk toplumunu ulus haline getirmesi ve bireyi yurttaş statüsüne yükseltmesidir. Ulusumuz cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip yurttaşlar haline gelmiş ve devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olma yolunda laik, demokratik cumhuriyet rejimiyle kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini de kazandırmıştır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin 95 yıllık öyküsü bir başarı ve uygarlaşma öyküsüdür” dedi. Müdür Demir’in konuşmasının ardından öğrenciler hazırladıkları gösterileri sahneledi.  Öğrencilerin performansı büyük bir ilgiyle izlendi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)