CHP Altıeylül ilçe başkanlığını Hakan Şehirli kazandı. Sosyal demokratların nefesini tutarak izlediği Serkan Sarı-Ender Biçki il başkanlığı yarışında önemli bir etap olan Altıeylül, Şehirli’nin galibiyetiyle Sarı’nın yüzünü güldürdü

 

ŞEHİRLİ SEÇİLDİ

CHP’de 4 adayın yarıştığı Altıeylül İlçe Kongresi’ni mevcut İlçe Başkanı Hakan Şehirli kazandı. Şehirli’nin ipi göğüslemesi, şubat ayında yapılacak il kongresi öncesinde İl Başkanı Serkan Sarı’nın yüzünü güldürdü. Gömeç’te Şeref Lale, Edremit’te Fatih Yusuf Yılmaz ve Balya’da Gülizar Yıldız da, Sarı’yla birlikte.

SARI ATAĞA KALKTI

En büyük rakibi Ender Biçki’nin bir önceki seçimden farklı olarak Karesi’de Dilek Yalçın’ın desteğini arkasına almasıyla yarışın başında önemli bir avantajı yitiren Serkan Sarı, Altıeylül’de destek verdiği Hakan Şehirli’nin yeniden ilçe başkanı seçilmesiyle yarışta yeniden iddialı duruma geldi.

Sonuçta kazanan demokrasi

Ana muhalefet partisi CHP’nin belki bir çok icraatı eleştirilebilir ama parti içi demokrasiye gösterdiği bağlılık gerçekten takdire şayan. İlçelerde de illerde de kıran kırana kongreler oluyor, Genel Merkez hiç bir adaya cephe almıyor ya da desteklemiyor, sonuçta teşkilata en hakim olan aday başkanlık koltuğuna oturuyor. Bu sayede kongreler partide sinerji oluşturuyor.

 


 

ŞEHİRLİ KAZANDI SARI AVANTAJ YAKALADI

 

 

CHP’de dört adayın yarıştığı Altıeylül İlçe Kongresi’ni mevcut İlçe Başkanı Hakan Şehirli kazandı. Altıeylül’de Şehirli’nin ipi göğüslemesi şubat ayında yapılacak il kongresi öncesinde İl Başkanı Serkan Sarı’nın yüzünü güldürdü.  

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) il başkanlığı yarışında belirleyici ilçeler arasında yer alan Altıeylül’de İlçe Kongresi’ni mevcut İlçe Başkanı Hakan Şehirli kazandı. 363 delegenin 339’nun oy kullandığı CHP Altıeylül İlçe Kongresi’nde mevcut İlçe Başkanı Hakan Şehirli 163 oyla yarışı önde tamamlarken, diğer adaylar Zekiye Uçar 78, M. Tugay Demiralp 51, Yusuf Yüksel ise 20 oy aldı.  Şehirli, bu sonuçla birlikte iki kez atamayla geldiği CHP Altıeylül İlçe Başkanlığı görevini ilk kez seçimle kazanma başarısı gösterdi. CHP Altıeylül İlçe Kongresi’ni Hakan Şehirli’nin kazanması İl Başkanlığı kongresi öncesinde Mevcut İl Başkanı Serkan Sarı’nın da bir adım öne geçmesini sağladı.

 

YARIŞI DENGELEDİ

İl kongresi öncesinde büyük önem arz eden ilçe kongrelerinde ortaya çıkacak sonuç CHP’de yeni il başkanının kim olacağını belirleyecek. Bu kapsamda geride kalan Gömeç, Edremit ve Balya ilçe kongrelerinin ardından Altıeylül’de de Hakan Şehirli’nin kazanması mevcut İl Başkanı Serkan Sarı’yı bir adım öne taşıdı. En büyük rakibi Ender Biçki’nin bir önceki seçimden farklı olarak Karesi’de Dilek Yalçın’ın desteğini arkasına almasıyla yarışın başında önemli bir avantajı yitiren Serkan Sarı, Altıeylül’de destek verdiği Hakan Şehirli’nin yeniden ilçe başkanı seçilmesiyle yarışta yeniden iddialı duruma geldi.

 

 

İLÇELER SARI’NIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

 

Öte yandan şu ana kadar gerçekleşen ilçe kongrelerinde mevcut ilçe başkanlarının güven tazelemesi Serkan Sarı’nın da yüzünü güldürdü. Gömeç’te Şeref Lale, Edremit’te Fatih Yusuf Yılmaz, Balya’da da Gülizar Yıldız’ın ardından Altıeylül İlçe Kongresi’nde de Hakan Şehirli’nin kazanmasıyla Sarı, il kongresi öncesi önemli bir delege desteğini de arkasına almış oldu. CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın, Altıeylül’de Haydar Çuhadar başkanlığındaki yönetimi görevden aldıktan sonra Hakan Şehirli’yi atayıp, bugüne kadar uyumlu bir görüntü ortaya koymuştu. Bir diğer önemli ayrıntı ise Hakan Şehirli’nin delege seçimlerinde Serkan Sarı’nın en ciddi rakibi Ender Biçki’ye daha önce il başkanlığı yapmasına rağmen delege listesinde yer vermemesi oldu.