“Analı Babalı Dersler” Mutlu Aile Projesi kapsamında Ailenin Eğitim Sürecindeki Yeri ve Önemi adlı panel NEF Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ali Şuuri İlkokulu öğretmenlerinden Halise Er’in hazırladığı; Balıkesir Üniversitesi, Karesi Kaymakamlığı, Karesi Belediyesi ve Necatibey Eğitim Fakültesi’nin(NEF) destek verdiği “Analı Babalı Dersler” Mutlu Aile Projesi kapsamında Ailenin Eğitim Sürecindeki Yeri ve Önemi adlı panel NEF Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Okuldaki eğitim sürecine aile katılımını artıran etkinlikler düzenleyerek aileleri eğitime dâhil etmeyi planlayan proje kapsamında gerçekleştirilen Ailenin Eğitim Sürecindeki Yeri ve Önemi adlı panele; Doç. Dr. Ruhi İnan, Doç. Dr. Sonnur Işıtan, Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Melih Güneş, Dr. Öğretim Üyesi Burcu Sezginsoy Şeker konuşmacı olarak katıldı. Projeyle; aile, okul ve toplum arasındaki ilişkileri ve işbirliğini arttırmayı amaçladığını ifade eden Halise Er, “ Öğrenci davranışlarını geliştirmenin yollarından biri olarak ailenin eğitime katılımını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu işbirliğini sağlamanın okul başarısı üzerinde aile faktörünün rolünün eğitim açısından destekleyici bir tutum içinde bulunan ailelerden gelen çocukların okul başarılarının daha yüksek olduğunu ortaya konulmasını sağlayacaktır” dedi. Ailelerin belirten çocukların kendilerine güveni olabilen bireyler olmasını hedeflediğini Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Melih Güneş, “ Çocukların istediği çok şey yok. Çocuk, anne-baba sevgisine ve onlarla vakit geçirmek ister. Çok fazla bir şey istemez. Çocuk ödevlerini gel beraber yapalım demez. Onun istediği sizinle birlikte etkinlik yapmak. Bizler bileceğiz ki; bu çocuğun bir sınırı ve sorumlulukları var. Onun yerine karar vermeyin. Çocuk bir şey dediğinde dinlemiyoruz. Eğer iki kişi konuşurken bile çocuk yanınıza geldiğinde sohbetinizi bölüp ona kulak verdiğiniz zaman çocuk önemsendiğini hisseder. Çocukların duygu ve düşüncelerini yargılıyoruz. Eşler birbirine bu tarz davranışlarda bulunmuyor ama çocuklara bunu yapabiliyorlar. Maalesef bu yanlış bir şeydir. Anlattığı olayları onun gözüyle görmek lazım” dedi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)