9 yıldır yapımı süren dev otoban dün açıldı. İzmir-İstanbul arası yolculuk artık 3 buçuk saate düşecek. Geçiş bölgesi olan Balıkesir’e ise deyim yerindeyse piyango vurdu.

 

 

Balıkesir’in merkezinde yer aldığı İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun 192 kilometrelik kısmının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  yapıldı.

 

TALİH KUŞU

Türkiye’nin nüfusunun yüzde 65’nun yaşadığı Marmara ve Ege Bölgesi’nin merkezinde yer alan Balıkesir, 11 milyar dolara mal olan İstanbul- İzmir otoyolunun 192 kilometrelik kısmının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmasıyla başına talih kuşu kondu.  İstanbul- İzmir arasını 3.5 saate indirecek otoyolun sağladığı fırsatlardan en çok faydalanacak illerin başında gelecek Balıkesir, yeni dönemde sanayi ve turizm yatırımlarının da en gözde merkezi olacak.

 

SANAYİ BALIKESİR’E GELECEK

İstanbul- İzmir otoyolu Balıkesir’i Türkiye’nin metropol şehirlerine de daha da yakınlaştırırken özellikle İstanbul’la mesafenin 2.5 saate inmesi Gebze-Çatalca yarımadasında tıkanan sanayi yatırımlarını Balıkesir’e kanalize edecek.  Projenin ekonomiye katkısından bahseden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu bölgemiz ülkemiz millî gelirinin yüzde 64’ünü üretiyor. Dile kolay, maliyeti 11 milyar dolar. Bu projenin ülkemiz ekonomisine sadece yakıt ve zaman katkısı yıllık 3,5 milyar liradır” dedi.