CHP İl Başkanlığı’nda CHP ve  İYİ Parti İl Başkanlarının katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında CHP Balıkesir Milletvekili Fikret ŞAHİN “Balıkesir’e özel olarak ulaşım ücretlerine gelen büyük zam konusu bir hayli gündemde.

Öğrenci ulaşım ücretleri

İstanbul-Ankara’da 1,25tl

İzmir’de 0,90.tl

Balıkesir’de 3tl

Çözüm olarak; Balıkesir’e şehir içi raylı ulaşım sistemi biran önce yapılmalı…Raylı sistem öncelikle şehirlerarası otobüs terminali-il merkezi-üniversite hattında daha sonrada il merkezi-körfez hattında yapılmalıdır”           dedi.

CHP’li ŞAHİN; “Devlet Hastanemizin ek binasının en kısa sürede yapılması gerekmektedir, Bu Balıkesir’in acil sağlık ihtiyacıdır, bu konuda tüm kesimlerin desteğine ihtiyaç vardır” dedi.

Balıkesir’in kent vizyonunun tespit edilmesine değinen Milletvekili ŞAHİN; “Yapılaşmada çok katlı binalar değil az katlı binalarla yatay kentleşmeye yönenilmeli, sosyal ve yeşil alanlara önem verilmeli, çevre dostu bir imar vizyonu olmalıdır. Kent estetiğine önem verilerek, gelecek nesillere bırakılacak kentin tarihi ve kültürel dokusu korunmalıdır.

 

Dünya Sağlık Örgütünün tespitlerine göre, kişi başına düşen yeşil alan miktarının en az 10 metrekare olması gerekir. Bu miktar Balıkesir’de kişi başına düşen yeşil alan miktarı ortalamanın bir hayli altında, kişi başına yaklaşık 1m2 civarında. Dünya Sağlık Örgütünün Bu eksikliği gidermek için Atatürk Parkına benzer yeşil alanların çoğaltılması konusunda şehrin farklı bölgelerinde çalışmalar yapılmalı, İnsanlarımızın nefes alacak yeşil alanlara ihtiyacı var…

Çamlıkta ’ki düzenlemede betonlaşma oranının yüksekliğinden, yeşil alanın azalmış olmasından halkımız rahatsız. Diğer bir nokta ise Balıkesir’in her bir noktasından rahatça görülen Atatürk Heykelinin boyutu konusunda, halkımız küçük olduğunu ve eskisi gibi her taraftan görülmesini talep etmektedir.” dedi.

Devlet Tiyatrolarının bir sonraki sezon Balıkesir’de gösteri yapması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmeleri olduğunu belirten ŞAHİN ;” İl merkezi başta olmak üzere il genelinde kültür-sanat faaliyetleri gerçekleştirecek salon ve sahne eksiliği bulunmaktadır. Bu eksikliği gidermek amacıyla kullanılmayan tarihi binaların restore edilerek kültür merkezi olarak değerlendirilmesinin uygun olacağını belirtmek isterim. Balıkesir’de mutlaka kent tiyatrosu ve müzik festivali olmalı…” diyerek sözlerine son verdi.