“HDP ile gizli iş tutuyorsunuz” diyen DSP Büyükşehir Adayı Tamer Kanber’e, “Veled-i zina, şerefsiz” diye hakaret eden İYİ Parti Adayı İsmail Ok’a bir tepki de DP Adayı Tuğba Güner’den geldi

OK, KANBER’İN ANNESİNE KÜFÜR ETTİ

DSP Büyükşehir Adayı Tamer Kanber ve annesine küfür eden İYİ Parti Adayı İsmail Ok’a, Kanber “Meclis kürsüsünde elini öptüğün Meral Akşener de bir anne” diyerek tepki göstermişti. Bozuk ağzı, küfürleri, hakaretleri ve kavgalarıyla meşhur Ok’a bir tepki de DP’den geldi.

GÜNER: BU ADAMA PRİM VERMEYİN!

DP Büyükşehir Adayı Tuğba Güner, “Bu çirkin söylemi bir kadın ve aday olmanın dışında bir insan olarak kınıyor ve kabul edilemez buluyorum. Ayıplıyorum. Benim insanlarım böyle üslubu ve bu üslubu kullananları hak etmiyor. Bu üslubu kullanan insanlara da lütfen prim vermesinler” dedi.

Seçimleri kazansın veya kaybetsin.. Balıkesir birikimi, enerjisi, vizyonu ve tarzıyla dikkat çeken Tuğba Güner’i çok sevdi.


DP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tuğba Güner, seçim çalışmaları ve gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.  İYİ Parti Adayı İsmail Ok’un DSP Adayı Tamer Kanber hakkında sarf ettiği ‘Veledi Zina’ sözlerini değerlendiren Güner, “Bu çirkin söylemi bir kadın ve aday olmanın dışında bir insan olarak kınıyor ve kabul edilemez buluyorum. Ayıplıyorum. Benim insanlarım böyle üslubu ve böyle bir üslubu kullananları hak etmiyorlar. Bu üslubu kullanan insanlara da lütfen prim vermesinler”

Büyükşehir belediye başkanlığı yarışında birikimi, enerjisi, vizyonu ve tarzıyla dikkat çeken DP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tuğba Güner, seçim çalışmalarını ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Balıkesir’de siyasette kullanılan sert ve kaba üslubun kabul edilemez olduğunu dile getiren Güner, İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’un DSP Adayı Tamer Kanber hakkında söylediği ‘Veledi zina’ sözleri için de;” Bunu aday ve siyasetçi olmanın dışında bir insan olarak kınıyorum. Benim insanlarım böyle üslubu ve böyle bir üslubu kullananları hak etmiyorlar. Bu üslubu kullanan insanlara da lütfen prim vermesinler” dedi. Güner, “Yerel seçim olmaktan çıkartıldı. İnsanımızda kaygı yaratarak sanki genel seçim varmış gibi davranıyorlar ve maalesef agresifleşerek keskin dil kullanıyorlar. İttifaklarda insanımız dayatma yaşanıyor. Biz Türkiye’nin en köklü partisi Demokrat Parti olarak en demokratik hakkımızı kullanarak insanlarımıza mahkûm değilsiniz Demokrat Parti var diyoruz. Biz ortaya konulmak istenen hava karşı bizler nasıl belediyecilik izleyeceğimizi, bıkmadan usanmadan hemşehrilerimize anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü bu agresiflik, saldırı, kavga dili bizim insanlarımızın hak etmediği bir şey” dedi.

“SİYASETİN SEVİYESİNİ YERLERE DÜŞÜRDÜLER”

Bu dönemde siyasette seviyenin düştüğüne şahit olduklarını belirten Güner, “Maalesef Balıkesir ülke geneline yayılmış saldırı siyasetini, agresif dili yerel uygulama merkezi gibi oldu. Çok çirkin boyutlara geldi. Kişiler üzerinden kişilerin isim kullanarak karşıdaki adaya saldırarak, kötüleyerek başkasının üzerine basarak yukarı çıkması bizim tasvip etmediğimiz bir şey. Hele bu kullanılan dile katılmak ve onaylamak mümkün değil. Siyasette hem dil hem uygulama olarak seviyesini yerlere düşürdüler. Bu kirli siyaset dili bizim karşısında asla uygulamayacağımız, asla yapmayacağımız saldırmayacağımız bir dil. Demek ki kendilerine inanmıyorlar ki başkalarına saldırmaya gerek duyuyorlar. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok. Biz kaliteyi yükseltmek için buradayız. Balıkesir’e hizmet etmek için buradayız. Hiçbir kurumla kişiyle kavgamız yok. Sırtımızı sadece hemşerilerimize dayanmışız” dedi.

“VELEDİ ZİNA SÖZÜNÜ KINIYORUM”

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’un, DSP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kanber hakkında sarf ettiği ‘Veledi zina” sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirten Tuğba Güner, “Bu çirkin söylemi bir kadın ve aday olmanın dışında bir insan olarak kınıyor ve kabul edilemez buluyorum. Ayıplıyorum. Benim insanlarım böyle üslubu ve böyle bir üslubu kullananları hak etmiyorlar. Bu üslubu kullanan insanlara da lütfen prim vermesinler. Hiç onlara mecbur değiller. Benim insanlarıma layık olan kişiler kullanacağı kelimeleri iyi seçmeliler. Demokratik mücadelesini de kurallar içerisinde hakka hukuka uygun mücadele edecek ve bu dili kullanacak insanlar olmalı” dedi.

SİYASETTE HER YOL MÜBAH DEĞİL

Son dönemlerde basına yansıyan Millet İttifakı’nın HDP ile gizli ittifakı konusunda da değerlendirme yapan DP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tuğba Güner, “Bunun iyi irdelenmesi gerekir. Halkımız da bunu iyi değerlendiriyor. Bu rahatsızlık yaratmış bir durum ve insanımızda buna tepki veriyor. Amaca ulaşan her yol mübah değil bizim için. Bizim savunduğumuz şeyler ortada ve bunun için biz kendimize güvenerek tek başımıza mücadele ediyoruz her iki ittifakın karşısında. Bizim insanımız değerlerine sahip çıkan ve çıkmaya da devam edecek. Bunları yapanlar da ortada bizlerde ortadayız. Bizim tarafımız değerlerimiz çok belli. Biz sırtımızı sadece milletimize dayadık. Onun için tek başımıza yolumuza devam ediyoruz” dedi.

ULUSLARARASI FUAR VE KONGRE MERKEZİ YAPACAĞIZ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda hayata geçireceği projeler hakkında da konuşan Güner, “Büyükşehir Belediyesi’nde bir lale devri vardı. Biz tamamen israftan uzak bir belediyecilik anlayışıyla BASKİ’deki sorunları ele alacağım. İlçelerle irtibatı yok. Öncelikle BASKİ’den başlayarak ilçelerin sorunlarına eğileceğiz. Balıkesir hem sanayi dinamiği olan, tarım ve hayvancılık dinamiği olan yıldız bir il. Bu yıldızı parlatmamız lazım. Uluslararası kongre ve fuar merkezimiz olacak. Bunun üzerinde çok duruyorum. Bu ilimizin hem tanınmasında hem de tanıtılmasında önemli bir görevi olacak. Bunun dışında yöresel ürün çeşitliliğimiz fazla ve orada yine tanınırlık sorunumuz var. Ürün tescili konusu üzerinde çalışmalarımız olacak. Yöresel bazdaki ürünlerimizin bunları marka hale getirip, ulusal ve uluslararası alanda tanıtacağız. Körfez hattında turizm cenneti olan ilçelerimiz var. Ancak bu ilçelerde turizm 12 aya yayılamıyor, biz bunun 12 aya yayılması için çalışmalar yapacağız. Turizm yatırımcısını çekebilmek için çalışmalarımız olacak. Balıkesir’de 5 yıldızlı otel zinciri yok. Bunun üzerinde duracağız” dedi.

TARIM VE HAYVANCILIKLA UĞRAŞANLARA DESTEKLER VERİLECEK

Balıkesir’in yeraltı ve yerüstü kaynaklarının doğru yatırımlarla işler hale getireceklerini vurgulayan Güner, “Termal ve jeotermal kaynak konusunda ödüllendirilmiş bir şehiriz ama oradan da gol yiyoruz. Özellikle Avrupa’da orta yaş üstü insanların çok tercih ettiği bir turizm çeşidi. Kaldı ki ülkemizde de sağlık turizmi anlamında rağbet görmekte. Termal ve jeotermal yatırımlara ağırlık vereceğiz. Yine bu merkezlerde termal seracılığı destekleyeceğiz. Sanayi-üniversite ve arge konusunu destekleyeceğiz ve bu üç saç ayağını oluşturacağız. Balıkesir tarım ve hayvancılık konusunda büyük temelleri olan bir şehir. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar şu anda çok zor zamanlar geçirmektedir. Üreticilerimizi girdi maliyetlerini elimizden geldiğince destekleyeceğiz ve üretmelerini sağlayacağız” dedi.

“KADIN VE GENÇLERE AYRI ÖNEM VERİYORUM”

Kadın ve gençlere ayrı bir önem verdiğini kaydeden Güner, “Bir kadın olarak kadınlara yönelik fark yaratacak çalışmalar yapmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Kadın Meclisi oluşturacağım, hem merkez hem ilçelerden temsilciler olacak. Balıkesir’deki kadınların sorunlarının konuşulup tartışılacak. Üretken kadınlarımızı destekleyeceğiz. Kadın şehri Balıkesir’i yaratacağım. Üniversite şehri olmamıza rağmen maalesef üniversite şehri havasını yakalayamadık. Öğrenci Genç Meclisi oluşturup gençlerin nabzını tutmak istiyorum. Onlara fonlarla ve burslarla destek vermek istiyorum. Gençlerin kendilerini iyi geliştirebilmeleri için bir meclis oluşturacağız. Kadın ve genç vurgusu hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim unsurlar” dedi.