Bamya tohumu, romatizma ve eklem ağrısı çekenlere şifa kaynağı oluyor. Kilosu 50 kiradan satılan bamya tohumu, ayrıca yüksek ve zengin lif içeriğiyle kilo vermeye de katkı sağlıyor.

Yüksek ve zengin lif içeriğine sahip olduğu için tokluk hissi de veren ve hızlı kilo vermeye de faydası olan bamya tohumu, sayısız faydası nedeniyle aktarlarda zor bulunan ürünlerin başında geliyor. Kilosu 50 liradan satılan bamya tohumunun eklem ağrıları, romatizma gibi hastalıklara iyi geldiğini belirten Aktar Kemal Güney, “Bamya tohumu diz ağrısı dizde sıvı kaybı kireçlenme menüsküs gibi eklemlerdeki rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Kan şekerini düşürmeye yardımcı olur. Vücudunun kan şekeri oranı düzenler. Lif oranı yüksek bir gıdadır, böylelikle uzun süre tok tutacaktır ve az kalori alarak fazlaca doymanızı sağlayacaktır. Sindirime yardımcı olur. İnsülin duyarlılığını arttırır. Antioksidan özelliği vardır. Strese karşı sakinleştirici etkisi vardır. Mideyi korur. Çeneyi korur. Hafızayı kuvvetlendirir.

Böbrek hastalıklarına karşı durmakta yardımcıdır. Alzheimer hastalığının iyileşmesinde faydalıdır. Kabızlığı gidermeye yardımcıdır. Ruh sağlığını korumaya yardımcı olur.

Kolestrolü düşürmeye yardımcı olur. Spor yaparken bamya tohumu tüketmek, geç yorulmayı sağlayacaktır. Ayrıca günlük yorgunluklarınızın da azalmasında yardımcı olacaktır. Hızlı kilo vermeye yardımcı olur. Karaciğere korumaya yardımcı olur.

Kolon kanserini önler. Göz retinasına oldukça faydası vardır. Göz sağlığı için tavsiye edilir. Kataraktı önlemeye yardımcıdır. Bamya tohumunun zayıflamaya etkisi fazladır. Lifli olması sebebi ile sizi uzun süre tok tutar,  sindiriminize yardımcı olarak birikmiş olan bağırsak pisliklerini temizlemeye yardımcı olur ve böylelikle kolaylıkla zayıflayabilirsiniz. Kullanımı sabah aç karnına 8-10 tane 1 bardak su ile yutabilirsiniz” dedi.