BASİAD Şehircilik ve İmar Komisyonu İstanbul-Balıkesir-İzmir Otoyolunun açılması ile birlikte trafikte dikkatlerin otoyol taşımacılığına kaydığı bir dönemde; bir süredir üzerinde çalıştığı Balıkesir şehir içi trafik raporuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Şehircilik ve İmar Komisyonu; deprem riski ile gelen tehdidin ardından bir süredir üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiği şehir içi trafik konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.   

 

BASİAD Komisyonu tarafından yapılan açıklamada “Balıkesir şehir içi trafik raporunun önemli bir bölümünü Toplu Taşıma Merkezi etrafında yoğunlaşan trafik probleminin ve denetim eksikliğinin kapladığı görülmektedir. TTM Etrafında yoğunlaşan trafiğin İtfaiye araçlarının çıkışına olan negatif etkisinin Balıkesir’in stratejik derecede risk yaratan unsurlarından biri olduğu vurgulanan rapora göre TTM etrafında yoğunlaşan ilçe ulaşım araç trafiği, düzensiz park, işyeri yoğunluğuna bağlı trafik ve denetim yetersizliğinin bölgeyi Balıkesir’in bir numaralı şehir iç trafik sorunu alanına dönüştürdüğü belirtilmektedir.  TTM etrafı özellikle ilçelere ulaşım araçların duraklama, yolcu alma, yolcu indirme hareketliliği ile ikinci bir otobüs terminali özelliği taşımaktadır. Bölgede önemli araç trafiği yaşanmakta, geniş bir yol fiziki yapısına sahip olmasına rağmen küçük araçların dahi geçiş zorluğu yaşadığı ve uzun araç kuyruklarının oluştuğu vurgulanmıştır. Özellikle itfaiye trafiği açısından bölgenin trafik sorunu direkt olarak Balıkesir yangın riskine müdahale konusuna negatif etki yaptığı belirtilmektedir.” denildi