Balıkesir Üniversitesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla özel bir program düzenlendi.

Necatibey Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’un eşi Duygu Tayhani Kuş ile birlikte katıldığı etkinlikte, Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Narlı, Prof. Dr. Turgut Kılıç, üniversite birim yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler yer aldı.

Etkinlik programı kapsamında ilk olarak konferans salonu girişinde yer alan resim sergisi ziyarete açıldı. Katılımcılarla birlikte sergiyi gezen Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çimen ve eser sahiplerinden eserleriyle ilgili bilgiler aldı.
Konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ise Rektör Prof. Dr. İlter Kuş’ın eşi Duygu Tayhani Kuş bir açılış konuşması yaparak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Açılış konuşmasının ardından müzik dinletisi ile devam eden programda ayrıca panel oturumu gerçekleştirildi. Panelde; Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı Başkanı Fatma Tabanlı, İş Kadını İnşaat Mühendisi Şule Şahan, Türk Eğitim Vakfı Balıkesir Şube Başkanı Jale Bayraktar ve Necatibey Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Selma Şenel konuşmacı oldular. Konuşmacılar panelde; kadının toplumsal hayatta, aile içerisinde ve iş yaşamındaki yeri ve yaşadıkları hakkında paylaşımlarda bulunarak kendi yaşamları ve deneyimleri çerçevesinde de bilgiler verdiler.
Panelin sonunda Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş da etkinliği düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür ederek Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, konuşmacılara da çiçeklerini takdim etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.