Karesi ilçesinde jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği tarihi eser operasyonunda Kilikya dönemine ait ‘Yıldız Avcısı Heykeli’ ele geçirildi. Heykelin bir benzeri ABD’de 14.5 milyon dolara satılmıştı.  Yakalanan 2 şüpheli gözaltında.

TARİH TALANCILARI
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Karesi ilçesinde aldıkları bir ihbar üzerine harekete geçti. İlçeye bağlı kırsal Üçpınar Mahallesinde bulunan 34 plakalı bir araca operasyon düzenlendi. Yakalanan araçta arama yapan ekipler Kilikya dönemine ait  olduğu değerlendirilen 1 adet Yıldız Avcısı Heykeli ele geçirdi. Araçta bulunan A.A.  ve A.D. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

”Yıldız Avcısı Heykeli’nin gerçek olup olmadığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanlarınca yapılacak incelemeden sonra ortaya çıkacak. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Jandarmada gözaltında tutulan A.A.  ve A.D. isimli tarihi eser kaçakçısı şüphelilerin ise sorgularının devam ettiği belirtildi.

NEW YORK’TAKİ MÜZAYEDE 14.5 MİLYON DOLARA SATILDI
Yaklaşık iki yıl önce, 2017 yılında Anadolu’dan yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılan ‘Guennol Stargazer’ (Guennol Yıldız Avcısı) isimli Kalkolitik (Bakır-Taş) Çağı’na ait bir kadın heykeli, Christie’s’in Müzayede Evi’nin Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrindeki merkezinde yapılan açık artırmada 14.5 milyon dolara satılmıştı.
Yine aralarında 2 Yıldız Avcısı heykelinin de olduğu Anadolu’ya ait antik eserlerin bir sanat galerisinin standında satışa sunulduğu fark edilmişti.