Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği(BESOB) Başkanı Fehmi Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı ve 20 ilçe belediye başkanına gerçekleştirdikleri ziyaretlerin içeriğiyle ilgili bilgi verdi.

 

 

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği(BESOB) Başkanı Fehmi Erdem, yakın zamanda gerçekleştirdikleri belediye ziyaretlerinin içeriğiyle ilgili açıklamada bulundu. Balıkesir’de 43 bin 500 küçük esnafın bulunduğunu ve esnafların en çok muhatap olduğu kurumun belediyeler olduğunu ifade eden Erdem, ziyaretlerde belediyelerden esnaf birimi kurmalarını talep ettiklerini söyledi. Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yerel seçimlerden sonra başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 20 ilçe belediyesini ziyaret ettik esnaflarımız adına. Belediye başkanlarımıza yaptığımız ziyaretlerde esnaflarımızın dertlerini ve beklentilerini anlattık. Buradan tüm belediye başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum bize ilgileri alakaları gayet iyiydi. En son Edremit Belediyesi’ni ziyaret ettik.  Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ettiğimizde kendilerinden belediye bünyesinde bir esnaf birimi kurmalarını talep etmiştik. O da olumlu cevap vermişti. Edremit Belediye Başkanı bu konudan haberdar değil ancak belediye bünyesinde esnaf birimi oluşturmuşlar. Ziyaret esnasında esnaf birimi yetkilisini çağırıp bize çalışma ve faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. Biz de bundan memnuniyet duyduk. İnşallah diğer belediye başkanlarımıza da örnek olur, örnek teşkil eder. Balıkesir’imizde 43 bin 500 küçük esnafımız var. Genelde tüm ilişkilerimiz belediyelerle oluyor. Eğer belediyeler bünyesinde esnaf birimi kurulursa rahatlatıcı olur. Sorunlarımız, dertlerimiz çok. Belediye başkanlarımıza bunları aktardığımızda onlarda iyi niyet çerçevesinde çözüm bulmaya çalışıyorlar. Ancak belediyeler bünyesinde kurulacak esnaf birimi bu çözüm sürecini daha kurumsal bir yapıya taşıyacaktır” dedi.

 

ESNAF OKULLARIN AÇILMASINI BEKLİYOR

Yaz döneminde piyasaların durgun olduğuna ve bundan en çok esnafın etkilendiğini belirten BESOB Başkanı Fehmi Erdem, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte piyasalarında hareketlenmesini beklediklerini söyledi. Erdem, “ Yaz dönemi piyasalar durgundu ve bundan en çok küçük esnaf etkilendi. Okulların açılmasına az bir süre kala piyasalarda hareketlilik başladı. Okul servisleri, kıyafet satan esnafımız, kırtasiyeci esnafımız, bakkalımız, lokantamız kısacası tüm esnafımız okulların açılmasıyla işleri hareketlenecektir” dedi.

 

 

AHİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ 16 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

 

16 Eylül’de başlayacak Ahilik Haftası’nı birtakım etkinliklerle kutlayacaklarını belirten Erdem, “Atatürk Anıtı’na çelenk sunma merasimiyle başlayacak. Akabinde Valimizi, büyükşehir belediye başkanımızı ziyaret edeceğiz. Sonra Balıkesir’deki 85 odamızın katılımıyla bir yemek organizasyonu düzenlenecek. Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla düzenlenecek yemekte esnafımızla ilgili istişareler yapılacak. Yemekten sonra Zağnos Paşa Cami’nin yanına kurulacak bedesten alanına gideceğiz. Son gün Türkiye’deki tüm birlik başkanları esnaf camiası için önemli bir isim olan Ahi Evran’ı mezarının başında anacak.  Ben Ahi Evran’ın iki önemli ilkesini çok seviyorum. Birincisi; komşusu açken tok yatan bizden değildir, ikincisi ise ben siftah yaptım komşum siftah yapmadı ondan alışveriş yap diyen mantıktır. Bunlar çok önemli davranışlar. Esnafımız, milletimiz bundan feyz alır” dedi.