Bigadiç’te yapılacak yatırımların hızlandırılması ve projelerin eksiksiz yerine getirilmesi için Ankara’ya çıkarma yapan Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Bigadiç için Ankara’da yoğun ve oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdi

MKYK Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, ve Milletvekili Belgin Gökçe Uygur’un da destek verdiği ziyaretlerde ilk olarak TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede Bigadiç’te yapımı devam eden TOKİ konutlarının durumu ele alınarak vatandaşların taleplerinin yerine getirilmesi için istişarelerde bulunuldu. Heyet ile yakından ilgilenen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Bigadiç’teki TOKİ projesinin en iyi şekilde tamamlanması için kurmaylarına gerekli talimatları vererek yöre halkımıza desteğini ortaya koydu.
Başkan İsmail Avcu ve milletvekillerinin bir sonraki durağı Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum oldu. Daha önce Bigadiç’e ziyarete gelen Murat Kurum, Ankara’daki ziyarette de Bigadiç’te hayata geçirilecek Millet Bahçesi projesi ile yakından ilgilenerek projeye gerekli maddi desteğin verileceğini açıkladı.
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’a da ziyaret gerçekleştirilirken, Birpınar da ilçedeki projelere desteği sürdüreceklerini yineledi.
Ayrıca yapımı devam eden ve yeni yapılacak baraj projeleri için de Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın’la da görüşüldü. Projelerle yakından ilgilenen ve her zaman desteğini esirgemeyen Mevlüt Aydın, bazı projelerin hızlıca hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.