Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BÜYÜKŞEHİR’DEN BAÜN’E BALBUCKS

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, uygun fiyata kaliteli hizmet mottosuyla amacıyla hayata geçirdiği Balbucks Kafe’nin ikinci şubesini Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampusu’nda açtı. Öğrencilerin hayatına dokunan proje ve çalışmalara önem verdiklerini ifade eden Başkan Yücel Yılmaz, ilk gün öğrencilere ücretsiz çay-kahve servisi yapılması talimatını verdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, uygun

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, belediye iştiraki Balbucks Kafe’yi Balıkesir Üniversitesi(BAUN) Çağış Kampusuna açtı. Açılış törenine; Vali İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, AK Parti Altıeylül Belediye Başkan Adayı Mesut Eray, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı. Programın açılış konuşmasını yapan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Büyükşehir Belediyesi’nin üniversiteye ve öğrencilere yönelik hizmetlerinden dolayı Başkan Yücel Yılmaz’a teşekkür etti. Oğurlu, “Balbucks’ın üniversitemize gelmesinden dolayı çok mutluyuz. Büyükşehir Belediyesi bir yandan Fırıntaş’ı bir yandan da Balbucks’ı buraya getirdi. Ama bunun dışında peyzaj ve çevre düzenlemelerinden otobüslerdeki iyileştirmelerin tamamı Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın desteğiyle hizmete sunulmuştur. Öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin huzurunda Büyükşehir Belediyemize teşekkür etmek istiyorum. Bu zamana kadar yıllardır verilen desteklerin hepsinin toplamı kadar bu yıl destek almış olduk. Balbucks için uzun bir sıra vardı, ilçelerden hatta başka şehirlerden talep olmasına rağmen Büyükşehir Belediye Başkanımız buraya şube açılması için destek sağladılar” dedi.

KAHVELER YÜCEL BAŞKANDAN!

Balıkesir’in öğrenci şehri olması adına belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Balıkesir marka şehir olsun diye kenetlendik. Balıkesir turizm, tarım ve sanayi şehri. Ama biz bir özelliği daha olsun istiyoruz. Gençleriz belediyesiyiz demek istiyoruz. Gençlerin içerisinde de en kıymetlimiz üniversite öğrencileri.  Öğrenciler içinde Balıkesir’in üniversite şehri algısı olsun istiyoruz. Sayın rektörümüzün ve ekibinin gerçekten bu konuda azami gayret gösterdiğini biliyoruz. Bir dezavantajımız vardı kampusun şehirle arasındaki mesafesi. Bunu avantaja çevirdik. Ulaşımda sağladığımız ücret politikası ve sağlıklı ulaşım politikası rektörümüzün gün içerisinde öğrencileri sağlıklı dağılması için bize talep ettiği her şeyi gerçekleştiriyoruz. 20 lira olan ulaşım ücretini 7 liraya, abonman olduklarında da 5 liraya artık öğrencilerimizi şehre getirir götürür hale geldi. Üniversitesi içerisinde ücretsiz ring hizmeti. Buradaki sosyal hayatı biraz daha güçlendirmemiz gerekir. Biz öğrenci şehri olmak istedik. Meclisimizde karar aldık öğrencilerimizin su faturalarının hepsini Büyükşehir Belediyesi olarak ücretsiz yaptık. Bu sene üniversite sınavına giren öğrencilerin, mezunların ve yetişkinlerin üniversitesi sınavı giriş ücretlerini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak ödeyeceğiz. Balbucks aslında öğrencilerimiz için açıldı ama 7’den 70’e herkesin uğrak alanı haline dönüştü. Üniversitemize Balbucks’a hayırlı uğurlu olsun. Genel Müdürümüze rica ediyoruz, bugün çay kahvelerimiz Yücel amcalarından, abilerinden olsun” dedi.