AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’yi ziyaretlerinde ‘Yerli Otomobil’ konusunu görüştüklerini belirterek, “Bakanımız yerli otomobil konusunda fabrika kurulacak illerin masada olduğunu ve Balıkesir’in de şanslı illerden biri olduğunu dile getirdi. İnşallah da Balıkesirlilere müjdeleri verebiliriz” diye konuştu.

BAKAN YARDIMCISI HASAN BÜYÜKDEDE’YE ZİYARET

AK Parti Milletvekili Dr. Mustafa Canbey ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mesut Eray, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’yi ziyaret ettiler. Balıkesir OSB’nin genişleme alanlarının alt yapısının yapılması ve Arıtma Tesisinin ihale sürecinin başlatılmasının ele alındığı toplantıda hakkında açıklama yapan Milletvekili Canbey “Balıkesirimizi her alanda geliştirmek için çalışıyoruz. Ankara’da bulunduğumuz süre zarfında Meclis çalışmalarının yanında şehrimizin sorunlarına çözüm üretebilmek, kalkınmayı ve büyümeyi sağlayacak projeleri hayata geçirmek için mücadele ediyoruz.” dedi. Canbey şöyle konuştu: “Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Hasan Büyükdede ile Balıkesir OSB hakkında masada olan projelerinin hızlandırılması,şehre katma değer katan OSB’nin geliştirilmesi üzerinde fikir alışverişi yapma fırsatı bulduk. Sayın Bakan Yardımcımız her anlamda desteklerinin olacağını, projelerin hayata geçirilerek gerek istihdam, gerek üretim alanında Balıkesir’in önümüzdeki süreçte seviye atlaması yönündeki çalışmaların değerlendirileceğini söyledi.”

Balıkesir yerli otomobil konusunda şanslı

Ziyarette “Yerli Otomobil” konusu da konuşuldu. Sn. Cumhurbaşkanımızın vurguladığı ve üretimi için çalışmaların yoğun bir şekilde yapıldığı “Yerli Otomobil” fabrikaları kurulacak şehirler üzerinde değerlendirmeler devam ediyor. Milletvekili Canbey bu konu hakkında: “Yerli Otomobil, ülkemizin gündemini oluşturan, gelişimimize büyük katkı sağlayacak projelerden bir tanesi. Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği vizyon çerçevesinde, ‘yerlilik ve millilik’ her anlamda desteklenmeye devam ediyor. Sn Bakanımız Hasan Büyükdede, yerli otomobil konusunda fabrika kurulacak illerin masada olduğunu ve Balıkesir’in de şanslı illerden biri olduğunu dile getirdi. Balıkesir, hem ulaşım ağı üzerinde bulunan konumu, hem sahip olduğu arazilerin elverişliliği hem de insan kaynağı açısından yatırıma, üretime en uygun şehirlerin başında gelmektedir. Şehrimizin bu imkanlarını değerlendirmek için uğraşıyoruz. İnşallah da Balıkesirlilere müjdeleri verebiliriz.” dedi