Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

ÇAY DERESİ SON DÜZLÜKTE

Devlet Su İşleri tarafından başlatılan Çay Deresi üçüncü ve dördüncü kısım inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı

Devlet Su İşleri tarafından

Devlet Su İşleri (DSİ) 25.Bölge Müdürlüğü tarafından kent merkezindeki salgın riskini azaltmayı amaçlayan Çay Deresi inşaatında sona yaklaşılıyor. Avlu Yaşam ve Aktivite Merkezi’ndeki düzenlemenin ardından Gençlik Merkezi’nden başlayıp çarşı içerisindeki bölüme kadar devam edecek projenin üçüncü etap çalışmalarının haziran ayı içerisinde tamamlanması beklenirken, bir yandan da dördüncü kısmın inşaat çalışmalarının startı verildi.

ÜÇÜNCÜ KISIMA İKİ ADET KÖPKÜ YAPILACAK

Çay Deresi 3. Kısım inşaatı işinde, Çay Deresi’nin üst kollarında veya yağış havzasında toplanan yağmur sularının tahliyesini sağlayacak derinlikte ve genişlikte dere yatağı kesitinin bulunmaması ile eğimin az, yol geçiş yapılarının (menfez, köprü) yetersizliği edeniyle taşkın yaparak maddi zarara yol açan derenin ıslah edilmesi amaçlanıyor. İhale kapsamında iki adet araç köprüsü imalatı yapılarak dere atışı rahatlatılması amaçlanırken yol kotları ile uyumlu sağ ve sol şevde 610 metre betonarme duvar inşaatı yapımı tamamlandı.

373 METRE DUVAR İMALATI YAPILDI

Çay Deresi üçüncü kısmın haziran ayında tamamlanmasının ardından yapımına ağırlık verilecek dördüncü kısım projenin son ayağı olacak. Çay Deresi dördüncü kısım inşaat ihalesi kapsamında ise 1272 metre sağ ve sol şevde beton kanal imalatı ön görülürken yerinde yapılan incelemeler, vatandaş talepleri ve belediyenin imar planına uyumlu çalışma neticesinde bir adet araç köprüsü ve beş adet menfez imalatı yapılacak. Şimdiye kadar sağ ve sol şevde 373 metre duvar imalatı tamamlandı.