Vali Ersin Yazıcı, Cumhuriyet Resepsiyonunda halkla buluştu. Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıl dönümünde Balıkesir Valiliği tarafından Öğretmenevinde düzenlenen geleneksel Cumhuriyet Resepsiyonu, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Cumhuriyet resepsiyonunda Vali Ersin Yazıcı eşi Hanife Yazıcı ile birlikte tebrikleri kabul ederek gelen davetlilerle tek tek tokalaştı. Resepsiyona, askeri ve mülki erkân,  kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın kuruluşları temsilcileri, hayırseverler, başarılı sporcular, Balıkesir’de son bir yıl içerisinde en fazla kitap okuyan vatandaşlar, Balıkesir’de öğrenim gören yabancı öğrenciler, muhtarlar, iş adamları, esnaflar, AFAD ekipleri, PTT çalışanları, orman yangınları ile mücadelede çalışan ekipler, zabıta ekipleri, tarım işçileri, koruyucu aileler, sevgi evlerinde kalan çocuklar, gönül elçileri ile şehit ve gazi aileleri katıldı. Vali Yazıcı ve Bayan Yazıcı, şehit, gazi yakınları ve gönül elçileriyle özel olarak ilgilendi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞAMAYA DEVAM EDECEK

Davete katılanlara tek tek teşekkür eden ve Cumhuriyet Bayramlarını kutlayan Vali Ersin Yazıcı, “Cumhuriyetin sahibi milletin kendisidir” dedi.

Vali Yazıcı, şunları söyledi; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95.yılını kutluyoruz. Çok zor şartlarda ve büyük bir özveri ile atalarımızın ve şehitlerimizin bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşamaya devam edecek.  Önemli olan dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de aynı birlik, beraberlik ve kardeşlik duygumuzu pekiştirerek, birbirimize kenetlenerek bu milli birliği, milli ruhu, hep beraber göstermeliyiz. Bizi bugünlere ulaştıran, bu toprakları bize vatan yapan tüm ecdadımızı, şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.”

Yaklaşık iki saat süren resepsiyon sonunda Cumhuriyetin 95. yıldönümü pastası kesildi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)