Vali Ersin Yazıcı himayelerinde ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız koordinasyonunda yürütülen BENGİ projesi kapsamında Edremit’teki ilkokul 4. sınıf öğrencilerini kapsayacak şekilde düzenlenen “Edremit Olimpiyatları” projesinin ödül töreni Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde yapıldı. Ödül törenine Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Edremit İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fethi Bilge, Şube Müdürleri Hasan Delibey ve Fehim Altun, okul / kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Olimpiyatlara Edremit’teki resmî/özel ilkokullarda 4. sınıfta öğrenim gören Türkçe alanında 22 okuldan 339 öğrenci; matematik alanında 25 okuldan 383 öğrenci; fen bilimleri alanında 26 okuldan 406 öğrenci ve sosyal bilgiler alanında 26 okuldan 373 öğrenci katıldı. Öğrencilere, 11-12 Mayıs tarihlerinde Mithat-Fethi Büyükdalgıç İlkokulunda Türkçe, Karagözoğlu İlkokulunda matematik; Cumhuriyet İlkokulunda fen bilimleri, Salih Korkut Budaras İlkokulunda sosyal bilgiler derslerinden çoktan seçmeli yirmişer soru yöneltildi ve dereceye giren öğrenciler, öğretmenler ve okullar düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Edremit Olimpiyatları Türkçe dersi birincisi Şehit Hamdi Bey İlkokulu öğrencisi Ziya Burak Tabak ve danışman öğretmeni Hayrettin Süer, matematik dersi birincisi Karagözoğlu İlkokulu öğrencisi Alperen Arslan ve danışman öğretmeni Semih Güler, fen bilimleri dersi birincisi Salih Korkut Budaras İlkokulu öğrencisi Muhammed İhsan İkra Kılıçkaya ve danışman öğretmeni Özlem Delice, sosyal bilgiler dersi birincisi Mithat Fethi Büyükdalgıç İlkokulu öğrencisi Hanzade Kaya ve danışman öğretmeni Hülya Saygı oldu. Öğrencilere madalya ve plaketleri, öğretmenlere ise plaketleri Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç tarafından verildi.

Türkçe dersi ikincisi Akçay Yunus Emre İlkokulu öğrencisi Zeynep Kartal ve danışman öğretmeni Müzeyyen Uysal, matematik dersi ikincisi Mithat Fethi Büyükdalgıç İlkokulu öğrencisi Zeynep Ece Bakaroğlu ve danışman öğretmeni Hülya Saygı, fen bilimleri dersi ikincisi Şehit Hamdibey İlkokulu öğrencisi Ege Berk Uzun ve danışman öğretmeni Süreyya Cabbar, sosyal bilgiler dersi ikincisi Salih Korkut Budaras İlkokulu öğrencisi Muhammed İhsan İkra Kılıçkaya ve danışman öğretmeni Özlem Delice, madalya ve plaketlerini Edremit İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fethi Bilge’den aldılar.

Ayrıca yarışmaya katılan okul müdürlerine Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Turhan Gürgan tarafından plaket verildi. Proje yürütücüsü olarak sınavlara ev sahipliği yapan okul müdürlerine ise Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç tarafından katkılarından dolayı teşekkür belgeleri verildi. Topluca çektirilen hatıra fotoğrafıyla ödül töreni sona erdi.