Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurucu Başkanı Edip Uğur tarafından Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptırılan Hacı İsmail-Hafız Güzide Uğur Camii, Cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

 

OSB Bölgesindeki ilk cami olan Hacı İsmail-Hafız Güzide Uğur Cami, üç yıllık yapım aşamasının sonunda Cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı. Hizmete açılan ibadethanede ilk namaz yoğun katılımla kılındı. Organize Sanayi Bölgesi’nde Kamyon Garajının yanında 11 bin metrekare açık alan üzerine inşa edilen ve Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan Hacı İsmail-Hafız Güzide Uğur Cami, özgün mimarisi ile herkesi kendine hayran bıraktı.

 

Cuma Namazı sonrasında açıklamalarda bulunan Edip Uğur “Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne yaptırdığımız eser tamamlandı. 26 Nisan Cuma günüde ibadete açılmış oldu. Hayırlı ibadetlere vesile olmasını diliyoruz. Anneme, babama geçmişlerimizin hepsine de rahmet diliyorum. İnşallah bir hizmete vesile olacak. Bir ihtiyacı karşılamış olacak.” dedi. Namaz sonrası vatandaşlara pilav ve lokma hayrı yapıldı.

Hacı İsmail-Hafız Güzide Uğur Camii açılışına; Vali Ersin Yazıcı, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, eski ve yeni Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İşte caminin mimari özellikleri:

Hacı İsmail- Hafız Güzide Uğur Camii, tek kubbe olması nedeniyle ses akustiği üst seviyede. Avizeler camiiye özel olarak Samsun’da tasarlandı.

Kapıları, kürsüsü, minberi ve mihrabı ağaçtan ve el oyması. Eserler Maraş’ta oyma sanat ustaları tarafından yapıldı. Caminin her tarafı mermer ve özel olarak tasarlandı.

Ana kubbenin nakışlaması da özel olarak tasarlanan ayrıntılar arasında yer alıyor. Kubbenin hattat işlerini Bingöllü ustalar yaptı

İbadethanenin halısı özellikle görme engellilerin de ibadet ederken safları bulabilmesi için kabartmalı şekilde el dokuması olarak tercih edildi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)