Yeni Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Esin Balıbek, düzenlediği basın toplantısıyla CHP Altıeylül Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Açıklama sırasında duygulanan ve gözyaşlarına hakim olamayan Balıbek, ekibiyle birlikte Altıeylül’ü yönetmeye talip olduğunu söyledi.

CHP İl Başkanlığı’ndaki basın toplantısına partililer yoğun ilgi gösterdi. Aday adaylığı açıklamasında duygulanan ve gözyaşlarına hakim olamayan Esin Balıbek, ekibiyle birlikte Altıeylül Belediyesi’ni yönetmeye talip olduğunu kaydetti. Altıeylül’ü daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için aday olduğunu ifade eden Balıbek, “Altıeylül ilçemizin tüm mahallelerinde, sokaklarında sağlıklı bir yaşam oluşturmak, yaşlısıyla genciyle, çocuğuyla herkes için huzurlu bir ortam yaratmak,  engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmak için adayım. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı ve özgürce sosyalleşerek gelişebilecekleri, yaşıtlarıyla oyun oynayıp, en iyi şekilde eğitim alabilecekleri kreşleri, okulları yaratmak için adayım.  İlçemizde her türlü kültürel etkinliklerin yapılabileceği; konser, konferans ve tiyatro salonları kazandırarak yıllardır çözülmeyen kültürel açlık sorununu gidermek, tarım ve hayvancılık kenti olan Balıkesir’imizin et, süt,  yumurta, sebze ve meyve üreticilerimizin hakkını alabilmesinin yolunu birlikte çözmek, üreticiden tüketiciye aracısız tarıma teşvik etmek,

Gerektiğinde önderlik ederek, gerektiğinde üreticimizin güvenle hareket edebilmesi için kooperatifler  kurmaya teşvik etmek, gerektiğinde birlikler oluşturarak onların önünü açmak, onlara destek olmak, Altıeylül’de yaşayan hemşehrimi her yıl belirli dönemlerde tarihi yerleri gezmeleri, ülkemizi daha da yakından tanımaları için planlı şekilde geziler düzenlemek için adayım” dedi.

 

ÖLÜ EVİNİN YASÇISI

DÜĞÜN EVİNİN DEFÇİSİ OLACAĞIZ

Adaylık açıklamasında sosyal belediyecilik vurgusu yapan Esin Balıbek, “ Yaşlısıyla, hastasıyla kimsesi olmayan tüm hemşerilerimin aç yatmayacağı, sokakta kalmayacağı, yardıma ihtiyaç duyulan herkese bir elin verdiğini diğer elin görmemesi şartını gözeterek, Altıeylül-KART ile aylık 300 TL’lık bir miktar ile sosyal yardım eden bir Altıeylül Belediyesi yaratmak, Belediye çalışanlarına “Sosyal Denge Sözleşmesi” yapmak, Geçim sıkıntısı yaşayan “Memura Yasal Olarak İlave Destek Sağlamak”,

Ölü evinin yasçısı, düğün evinin defçisi olacağız. İyi ve kötü her günde beraber olmak, paylaşmak için adayım. Dünyayı Altıeylül ile tanıştıracağız ve ağırlayacağız. Başta yok olan “6 Eylül Milli Fuarımızı” zenginleştirip tekrar işlevsel hale getirerek Altıeylül’ü kültür ve sanat kenti yapacağız. Ulusal ve uluslararası alanda çok kapsamlı festivaller yapacağız. Altıeylül’de, kadınlarımızın el emekleri değerlenecek. Altıeylül, barışın ve huzurun ilçesi olacak. Temiz kent, temiz kalpler kenti Altıeylül olacak.

Değerli arkadaşlarım, saygıdeğer büyüklerim; iki yılı aşkın süredir çalışıyorum.

Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen,  Aydın’da Özlem Çerçioğlu ile bizzat yaptığım görüşmelerden feyz alarak kendime kattıklarımı pekiştirerek ben ve ekip arkadaşlarım, ilçemizin sorunlarını da, çözümlerini de bilerek hazırız. Biz Altıeylül’ü yönetmeye talibiz“ dedi.