Vali Ersin Yazıcı, BENGİ Projesi kapsamında Ayvalık Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Yaşamıyla ilgili örnekler veren Ersin Yazıcı, öğrencilere birçok başarının başlangıcında hayallerin yer aldığını, çok çalışıp gayret edilmesi halinde başarının mutlaka geleceğini ifade etti. Gençlere “Hedefinizi yüksek tutun” diyen Vali Yazıcı, çalışan bir öğrenci için başarılamayacak bir işin olmadığını belirtti.

TÜRKİYE’NİN MESLEK LİSELERİNE İHTİYACI VAR
Vali Ersin Yazıcı, meslek liselerinin sektörlere büyük katkı sağladığını anlattı. Meslek lisesi mezunlarının hemen iş bulduğuna dikkat çeken Yazıcı, ülkeye kalifiye eleman yetiştiren bu okullara Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu kaydetti. Öğrencilerin geleceklerini nasıl tasarlayabileceklerine dair bazı örnekler ve ipuçları veren Yazıcı, “Bu okul hem ülkemiz hem de Balıkesir için çok önemli. Sanayi ve üretim kademelerinin ara elemana talebi yüksek. Türk denizcilik filosu ve Türk tersanelerindeki gemi ve deniz taşıtları üretimi her geçen gün artmasına rağmen yetişmiş insan gücümüz bu talebi karşılayamıyor. Hayat bir maratondur ve koşmaya hazır olmak lazım. Bunun için bilgi ve kültür eksikliğinin giderilmesi gerekiyor. Bu meslekte başarı ancak eğitimle gelir” diye konuştu. Yazıcı, Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sektörün beklediği insan gücü yetiştirerek önemli bir rol oynadığını vurguladı.

“GENÇLERE GÜVENİYORUZ”

Vali Ersin Yazıcı, Ayvalık Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan bölümleri gezerek inceledi. Okul bünyesindeki Gemi Elektrik ve Elektroniği Laboratuvarı, Yangın Eğitim Merkezi ve Simülatör Laboratuvarını gezen Vali Yazıcı, “Buralarda yetişen gençlerin ileride çok iyi noktalara geleceğine olan inancım tamdır. Gençlere güveniyoruz. İşte bu gençlerimiz birikimleriyle, alana yönelik kendilerini geliştirerek o hayalini kurduğumuz denizci milleti oluşturabileceklerdir. Bu okulumuzda açılan bölümler, uygulamalı atölyelerimiz ve bu çalışmalar ekonomik hayata büyük ölçüde katkı sağlayacaktır. Bu okulda çocuklarımız mesleki eğitimlerini tam olarak alıyor. Çalışma hayatına atıldıklarında da gördükleri eğitim sayesinde ne yapacaklarını bildikleri için başarılı oluyorlar” diye konuştu.

SİNERJİ YARATMALIYIZ

Günümüz eğitiminde artık ileri teknolojik taleplerin dahi karşılandığını belirten Vali Yazıcı, “Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır, gençlerimiz ise geleceğimizin teminatıdır, onların eğitimi önceliğimizdir” dedi.Ersin Yazıcı idareci ve öğretmenlerle de bir araya gelerek, BENGİ Projesi ile okulun eğitim durumunu değerlendirdi. Düzenli olarak okulları ziyaret ettiğini ve öğrencilerin kitap okuma saatine aktif olarak katıldığını söyleyen Yazıcı, “Bizim bir sinerji yaratmamız ve bu kentteki eğitim seviyesini biraz daha yukarılara çıkartmamız gerekiyordu, hedefimiz ve amacımız o. Bu amacı gerçekleştirmek içinde vali olarak takip ve denetime devam edeceğim” dedi.

BAŞARININ TEMEL FAKTÖRÜ ÖĞRETMEN

Ülkelerin kalkınmasının ancak eğitimde sağladığı başarıyla mümkün olabileceğine işaret eden Vali Ersin Yazıcı, “Eğitimde başarının temel faktörü öğretmendir. Sizin ne kadar değerli bir iş yürüttüğünüzü çok iyi biliyorum. Gözlemlediğim kadarı ile burada çok güzel bir ortamınız var. Sizlerin bu gayreti yıllar sonra ülkemize daha büyük bir hizmet olarak geri dönecektir. Yetiştirdiğiniz öğrenciler ülkemizin dört bir yanında çok güzel yerlerde olacak ve çok iyi hizmetler vereceklerdir” şeklinde konuştu.