Suat Par’ın yerine Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanlığı görevine atanan ve görev süresi boyunca Cumhur İttifakı’nın ruhunu zedeleyen davranışlarda bulunan Orhan Dereli, MHP Genel Merkezi tarafından görevden alındı. Ülkücü camianın da tepkisini çeken Dereli’den boşalan İl Başkanlığı görevine ise Ülkü Ocakları eski il başkanlarından Ekrem Gökay Yüksel atandı.

 

 

Bir yıla yakın süredir Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanlığı görevini yürüten Orhan Dereli, Genel Merkez tarafından görevden alındı. MHP Genel Merkezi tarafından partiden ihraç edilen eski İl Başkanı Suat Par’a yakın bir isim olan Orhan Dereli, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti ile oluşturulan Cumhur İttifakı’na zarar veren eylem ve söylemleriyle dikkat çekmişti. Aday belirleme sürecinde yaptığı yanlış hamlelerin sonucunda MHP’nin Balıkesir’de belediye kazanamamasının sorumlularından biri olan Dereli, seçimler sonrasında da Cumhur İttifakı’nın ruhuna aykırı davranışlar sürdürmeyi devam etmişti. Ülkücü camia tarafından MHP Genel Merkezi’ne yapılan şikayet dosyası kabarık olan Dereli’nin bardağı taşıran son hamlesi ise Cumhur İttifakı paydaşlarından olan AK Parti’nin önemli isimlerinden, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Üyesi Bülent Arınç’a yönelik sosyal medyada paylaştığı sözleri oldu. MHP Genel Merkezi tarafından bileti kesilen Dereli, görevden alındığı gün Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına katılarak ters algı yaratmaya çalıştı. Sosyal medyada hesabında ‘görevimin başındayım’ mesajı veren paylaşımlar yapan Orhan Dereli’nin son çırpınışları da fayda etmedi.

 

TEŞKİLATLARI YÜKSEL TOPARLAYACAK

Öte yandan MHP İl Başkanlığı görevinden alınan Orhan Dereli’nin yerine il başkanlığı görevine ülkücü camianın sevilen isimlerinden Ülkü Ocakları eski il Başkanı Ekrem Gökay Yüksel atandı. Görev yaptığı süre boyunca yaptığı etkili çalışmalarla dikkat çeken Ekrem Gökay Yüksel’e yeni görevi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından tebliğ edildi. MHP’nin Balıkesir’de yeniden toparlanması için yapılan atama ülkücü camiada da sevinçle karşılanırken, haber ‘MHP’ye huzur geldi’ şeklinde yorumlandı.