Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlarda hem bilgilendirme yapıldı hem de ilçede yaşayan kadınların el emekleri satışa sunuldu.

Ayvalık ‘ta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, tiyatrodan Aerobiğe, sergiden film gösterimine kadar farklı etkinliklerle gündeme geliyor. Ayvalık Belediyesi Kadın Danışma Evi tarafından organize edilen ve 7 Mart Perşembe günü başlatılan etkinlikler kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’nda bilgilendirme stantları ve AYKEP ve Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Ayvalık Şubesi üyelerinin katıldığı Kadın el emeği pazarı kuruldu.

Meydanın diğer bölümünde ise Ayvalık Belediyesi Kadın Danışma Evi, Ayvalık Kent Konseyi Kadın Meclisi, KASAİD ve Bağımsız Kadın İnisiyatifi tarafından oluşturulan stantlarda, Kadına yönelik şiddetin ürkütücü boyutları istatiksel verilerle ortaya konulurken bu şiddetin durdurulması amacıyla bilgilendirme yapıldı. Kadınlar, yerel yönetimlerin karar, politika ve uygulama süreçlerine dâhil olma, bunları etkileyebilme, belirleyebilmeye yönelik taleplerini hazırladıkları deklarasyonla gündeme getirdi.

“KADINLARIN DAHA ÖZGÜR OLDUĞU BİR TÜRKİYE ARZULUYORUZ”
Standı, Kent Konseyi ve KASAİD Şube Başkanı Filiz Karayelli CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, Ayvalık Belediye Meclis üyesi adayları ile birlikte gezen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, kadınlara destek amacıyla Kadın Danışma Evi oluşturduğunu belirterek, “Kadın Danışma Evi kısa zamanda geniş bir kitle tarafından bilinir hale geldi. Ayvalık Belediyesi’nde çalışan ve sorumluluk alan kadın sayısı ortalamanın üstünde. Hepsi de görevlerini layıkıyla yerine getiriyor. Yönümüz belli; Kadınların daha özgür olduğu bir Türkiye arzuluyoruz. Çünkü günümüz Türkiye’sinde, kadınlarımızın duyarlılığına öngörüsüne, şefkatine ve zekasına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi.