Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

“KAZANMAK İÇİN ÇIKIYORUZ”

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, 31 Mart yerel seçimlerine ‘Bağımsız’ belediye başkan adayı olarak gireceğini açıklamasının ardından düzenlediği basın toplantısıyla yerel seçim çalışmalarının startını verdi

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan

Kısa bir süre önce 31 Mart yerel seçimlerine ‘bağımsız’ belediye başkan adayı olarak gireceğini açıklayan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’nin bahçesinde düzenlediği basın toplantısıyla seçim startını verdi. AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP’de siyaset yapmış birçok ismin destek verdiği basın toplantısında Hasan Avcı, aday olma kararının altında yatan gerekçeleri sıraladı. AK Parti’den belediye başkan adayı olmasına rağmen farklı nedenlerden dolayı aday gösterilmediğini kaydeden Avcı, “Yaklaşık 6,5 yıldır ilçemiz için, şehrimiz için var gücümüzle çalıştık, emek verdik. Tabi eksiğimiz hatamız, kusurumuz yok muydu? Muhakkak vardı. Ama biz iyi niyetle, samimi duygularla evladımızdan, çoluğumuzdan, çocuğumuzdan fedakârlık yaparak ekibimizle, arkadaşlarımızla, personelimizle birlikte gücümüz nereye kadar yetiyor ise onu sarf ederek, o emeği vererek 6,5 yıldır bu şehir için çalıştık, emek verdik, mücadele ettik. Tabi gönül arzu ediyordu ki yine aynı şekilde aday gösterilerek bu süreçte yolumuza devam edelim. Bununla ilgili de aday olma irademizi de Balıkesir çok büyük bir yer değil herkes bizi artık tanıyor. Açık sözlü, açık yürekliyiz. Kapalı kapılar ardında konuşulabilecek ne varsa hep milletimizin önünde de konuştuk, konuşmaya çalıştık. Aday olma irademizi de açık bir şekilde ortaya koyduk. Dedik ki biz Altıeylül için yeniden adayız. Bunu çalışmalarımızla da verdiğimiz mücadeleyle de ortaya koyduk. Tabi farklı bir şekilde bazı arkadaşların kişisel problemlerinden dolayı aday gösterilmedik. Buna da takılmıyoruz. Tabi ilk günden üzüldük. Hep birlikte biz de karar verme aşamasında değerlendirmeler yaptık. Artık biz de defteri kapatalım, önümüze bakalım, çoluğumuzla çocuğumuzla ilgilenelim düşüncesi hasıl olmuşken hem vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler, muhtarlarımdan gelen yoğun istekler, sahadan gelen bu konudaki taleplerden dolayı biz bağımsız olarak Altıeylül Belediye Başkan adaylığımızı ilan ettik. Bu yola besmeleyle çıkmış olduk. Burada dualarını bizden esirgemeyen, desteğini, iradesini ortaya koyan, bize beyan eden bütün vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kalbi bizimle olup, çeşitli sebeplerle şu an burada bulunamayan dostlarımıza, vatandaşlarımıza selam olsun. Bizi iş adamlarımız, esnaflarımız, vatandaşlarımız, muhtarlarımız sağ olsunlar çok ciddi manada desteklediler. Personelimize huzurlarınıza teşekkür ediyorum. Gerçekten bu süreçte personelimiz bizi çok ciddi desteklediler. İnşallah bu desteği, bu iyi niyeti 31 Mart akşamı rekor bir oyla seçilerek bunu Balıkesir’e hep birlikte göstereceğiz” dedi.

“MİLLETİN HAKKINI MİLLETE HARCADIM”

Altıeylül Belediye Başkanlığı görevindeki 6.5yılda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Hasan Avcı, “ 6,5 yıldır neler yaptık; İsmail Akçay Parkı ve Plevne Kütüphanemizin 2019 yılında açılışını gerçekleştirdik. Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesi, Sultan Alparslan Kültür Evi, Hasan Can Kültür Merkezi, Sultan Abdülhamit Han Gelişim Merkezi, içerisinde bulunduğumuz 21 dönümlük alanda yapılan Gazi Mustafa Kemal Yaşam Kompleksini tamamladık. Burada arkamda gördüğünüz Tomruk Kafe de artık hazır. Bunların yanında Plevne Kapalı Pazaryeri ve kompleksi, Konakpınar Gençlik Merkezi. Seyit Ahmet Arvasi Parkı ve Kreşini tamamladık. Altıeylül Belediyesi Hizmet Binası inşaatımız devam ediyor. Bunun yanında sadece 5 yıllık süreç içerisinde 1 milyon 400 bin metrekare kilit parke taş döşedik. Asfaltlarımız, yollarımız, parklarımız, yeşil alan sayısını 5 yıl içerisinde yaklaşık iki katı artırdık. Kültürel etkinliklerle şehrimize değer katmaya çalıştık. Tiyatro, konser, kitap fuarı, sinema günleri gibi sosyal etkinliklerle buz pateni pisti, uçurtma etkinlikleri, yamaç paraşütü, yol koşuları, yüzme kursları, lavanta bahçesi etkinlikleri gibi birçok konuda da şehrimize değer katmak için çalıştık. Bunun yanında hep söyledim yine söylüyorum; biz emanete sahip çıktık. Öksüzün, yetimin, garip gurabanın hakkına sahip çıktık. Önce gariplerin belediyesi olacağız dedik. Önce ihtiyaç sahiplerinin belediyesi olacağız dedik. ALGEM kanalıyla her yıl binlerce aileye yardım elimizi uzattık.  Bakınız sadece geçen sene 20 milyon liranın üzerinde bu milletin bütçesinden parası yine bu millete harcadık. Biz bir duruş sergiledik, duruş sergiliyoruz. Bu 5 yıllık süreçte sergilediğimiz duruştan pişman mısınız diyecek olursanız kesinlikle pişman değilim. Bugün olsa yine bu milletin hakkını, hukukunu bu millete harcamayı tercih ederim” dedi.

ALTIEYLÜL İTTİFAKINI OLUŞTURDUK

Bağımsız belediye başkan adaylığı sonrasında toplumun farklı kesimlerinden destekler aldığını kaydeden Hasan Avcı, “ Tabi öyle bir birliktelik oldu ki burada Cumhuriyet Halk Partisi’nden insanlarımız var. İYİ Parti’den var. Milliyetçi Hareket Partisi’nden AK Parti’den var. Biz Altıeylül İttifakını oluşturduk. Vatandaşlarımızdan, esnaflarımızdan aramızda olanlar var. Bir kısmı bugün burada yer alamadı ama inşallah seçim çalışmalarımızda da onlar bizleri destekleyeceğiz. Bağımsızız ama yalnız değiliz. Milletimiz bizimle, milletimizle daha güçlüyüz. İrademizi milletimize teslim ettik, milletimizin istediği doğrultuda yürüyoruz” dedi.

“17 BİN LİRANIN ALTINDA MAAŞ ALANLARA ALGEM KANALIYLA YARDIM ELİNİ UZATACAĞIZ”

Seçilmesi durumunda yeni dönemde hayata geçireceği çalışmalar hakkında da bilgi veren Hasan Avcı, “İnşallah 31 Mart akşamı seçildikten sonra, 31 Mart’ı nihayete erdirdikten sonra bu süreci tamamladıktan sonra yeni yapmak istediklerimiz var. Önce sosyal belediyecilik anlamında ALGEM konusundaki yardımlarımızı artıracağız. Geliri asgari ücret yani 17 bin liranın altında olan emeklilerimiz dahil olmak üzere bütün ailelere ALGEM kanalımızla yardım elimizi uzatacağız. Emeklilerimizin yoğun yaşadığı mahallelerimizde emeklilerimize yönelik kafeteryalar açacağız, bu kafeteryalardan emeklilerimiz en uygun şekilde inşallah istifade edecek. Yine emeklilerimiz orada vakit geçirip nefes alabilecek. Bu süreçte belediye hizmet binamıza başladık, kaba inşaatını yaptık. 140 milyon TL’ye kaba inşaatının ihalesini yaptık. Bundan sonra da inşallah önümüzdeki süreç içerisinde 2024’ün 11’nci ayında kabasını bitirdikten sonra 2025 yılı içerisinde de belediyemize taşınacak şekilde planlarımızı yapıyoruz. Bütçesini hazırladık, bütçesi hazır. Allah’ın izniyle 2025 yılı içerisinde Altıeylül Belediyesi müstakil hizmet binasına kavuşmuş olacak. Altıeylül Belediyesi Kara Tepe’deki hizmet binasında vatandaşlarımıza hizmet etmeye başlayacak. Peki, belediye hizmet binasına taşındığımızda Sultan Abdülhamit Han ve diğer binalarımız ne olacak? Bu binalar kadınlarımız için BALMEK kurslarını destekleyici yeni kursların açılacağı alanlar olacak. Üniversiteye hazırlanan gençlerimiz, üniversitede hedefi olan ama imkanı olmayanlara şu an yaklaşık 100 öğrencimizi ALGEM’deki kursla destekliyoruz. İnşallah bu sayıları binalarımızla daha da çok artıracağız. Gençlerimizi yarınlara daha güzel hazırlayacağız. Yine kadınlarımıza yönelik ALMEK kurslarında kendini yetiştiren kadınlarımıza mikro finansla destek veriyoruz. Ufak da olsa destek verdiğimiz o kadınlarımıza bu işin startını verme imkanı sunuyoruz. Yine Seyit Ahmet Arvasi Parkı’nın ve Kreşinin sonuna doğru geldik. Çalışan ve imkanı kısıtlı olan kadınlarımız için bundan sonra mahallelerimizde kreşler açarak kadınlarımızı destekleyeceğiz. Birçok proje yaptık. Önümüzdeki dönem en önemli projelerimizden birisi de çocuklarımız için bilim ve gezegen evini mutlaka yapacağız. Çocuklarımızı teknolojiden ve kendilerini yetiştirme konusundaki imkanlardan faydalandıracağız. Gençlerimizi, çocuklarımızı inşallah yetiştireceğiz” dedi.

“BU BİR HATİME DEĞİL BU BİR FATİHA’DIR”

Seçimlere kaybettirmek için değil kazanmak için çıktığını belirten Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı. “ Bu bir hatime değil bu bir Fatiha’dır. Biz bugün muhtarlarımızla yaptığımız toplantıda değerlendirmemizi yaparak bunun startını verdik. Çalışmalarımıza basın toplantısıyla başlıyoruz. Hikayeden çıkmıyoruz, Allah’ın izniyle bu işi alacağız. Almak için çıkıyoruz. Çalışmalarımız ona göre, kimseye kaybettirmek için değil biz kazanmak için çıkıyoruz. Bu seçim sürecinde aday olan başta Cumhur İttifakı Adayımız Mesut Eray başkanımıza, Cumhuriyet Halk Partisi adalımız Hakan Şehirli başkanımıza, İYİ Parti adayı Hakan Afşin Arıcan başkanımıza, Yeniden Refah Partisi adayı Fatih İnceboy başkanımıza ve aday olan daha kimler varsa hepsine kolaylıklar diliyorum. İnşallah 31 Mart akşamı yeniden, yeni dönemde görüşmek dileğiyle katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.