S.S. Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Mali Genel Kurulu toplantısını dün Grand Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi. Divan Başkanlığını Erol Ayvaz’ın yaptığı Genel Kurul toplantısında faaliyet ve çalışmalar hakkında kooperatif üyelerine bilgi verildi.

 

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan S.S Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Mali Genel Kurulu toplantısının açılış konuşmasını Kooperatif Başkanı Ahmet Sakbaş yaptı. Akbaş, “Sitemizin yol çalışmalarını, çevre düzenlemelerini kendi ekiplerimizle yapıyoruz, yeterli olamadığımız yerlerde belediyelerden yardım istiyoruz. İşletme kooperatifi olduktan sonra işyeri açma, kanalizasyon açma gibi hizmetleri fatura karşılığında kooperatifimize gelir sağlayarak üyelerimize ve esnafımıza hizmet veriyoruz. Güvenlik ilgili çalışmalarda yok denilecek kadar az olayla karşılaştık. SGK, İŞKUR teşviklerinden faydalanarak Küçük Sanayi Sitesine faydalı hale getiriyoruz.  Vahdet Camimize en son abdest alma yeri ve lavabolarında yeni bir çalışma gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde camimizi büyütme çalışmaları yapacağız. Kooperatifimize ait boş arazileri Genel Kurulda bedel belirleyerek ücret karşılığında kiralamasını yapıyoruz, Küçüksan’a gelir getiriyoruz. Kooperatifimize ait binaların bakım onarımını kendi ekip ve ekipmanlarımızla yapıyoruz. Kiracılarımızdan kestiğimiz kira bedeli sonucu her yıl ortaya çıkan 524 bin lira tutarındaki stopajı ödüyoruz. 2018 yılında ortaklarımıza 4 milyon 400 bin lira ortaklarımıza kar payı dağıtımı yaptık.

 

2020 YILINDA KÜÇÜKSAN’A HALI SAHA PROJESİ

 

2020 yılında bir takım yatırımlar gerçekleştireceklerini dile getiren S.S Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ahmet Sakbaş, “Önümüzdeki sene yatırım yapmayı planlıyoruz.  2020 yılında biraz daha gelir sağladıktan sonra yatırım yapmayı hesaplıyoruz. 1 milyon lira yatırım bedeli koyup sanayi sitemize içerisinde kafeteryası olan iki tane halı saha yapmayı düşünüyoruz. Bir halı sahadan aylık ortalama 30 bin lira gelir elde etmeyi planlıyoruz. Böylelikle yaptığımız 1 milyon liralık yatırımı 1.5 yıl içerisinde karşılamak istiyoruz” dedi.

 

ÖZGEN, KÖPRÜ PROJESİ İÇİN KOMİSYON TALEP ETTİ

 

Köprü yapımıyla ilgili proje yapıldığını ancak bununla ilgili proje çalışması olmadığını belirten Küçük Sanayi Sitesi Esnaflarından Kazım Özgen, “Ticaret Borsası’ndan Küçük Sanayi Sitesi’ne ulaşımı sağlayacak bir köprü projesi üzerinde çalışılıyor ancak bununla ilgili bir proje çalışması yok. Altıeylül Belediyesi, 5 yıl boyunca kullandığı logosunu değiştirirken bile 5-6 seçenek arasında seçim yaparken köprü projesiyle ilgili herhangi bir çalışma yok. Burada bir kamu menfaati varsa bu köprü yapılacaksa buna karşı değilim ancak köprü projesiyle ilgili 5 kişilik bir komisyon ayarlanmasını ve bu projeyi takip etmesini istiyorum” dedi. ÜMİT ULUS